De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Kozakken Boys heeft in een doelpuntrijk duel HHC Hardenberg met 2-3 verslagen. In een amusant duel tussen twee grote zaterdagclubs was Kozakken Boys gezien de ranglijst de “underdog”, maar won redelijk verassend deze traditioneel doelpuntrijke uitwedstrijd.

Het gemiddelde van 4,5 goal uit de laatste vijftien onderlinge duels bleek eerder een waarheid dan een verwachting. De vijf goals werden ook in dit duel gehaald. De drie punten die daarbovenop kwamen zijn meer dan welkom in Werkendam, waar sinds lange tijd de degradatiezone is verlaten.

Voor de rust was vooral nog aftasten wie het heft in handen zou nemen. Uiteindelijk was het opnieuw Leon Bot die middels een kopbal de score openbrak.

Ook na de rust blijft het rustig met scoringskansen. Totdat HHC via Rob van der Leij uit het niets op gelijke hoogte komt. Vanaf dat moment is het jojoën geblazen. Direct na de 1-1 is het Johnny Lommers met de 1-2. Schiet Jesper Drost in minuut tien minuten voor tijd opnieuw de gelijkmaker erin voor HHC en troont Nizar Mekkaoui zich weer luttele minuten later to matchwinner middels een ‘beauty’ van een doelpunt. Het bepaalde de eindstand op 2-3 in Werkendams voordeel.

Hardenberg en Kozakken Boys speelde beide een prima wedstrijd, maar Kozakken Boys was uiteindelijk de meest effectieve van de twee. De degradatiezone is voorlopig verlaten en de weg omhoog is ingeslagen door de manschappen van trainer Langerak.