82'

2e divisie Jack's League

22 maart 2022 20:00

R.J.T. Vereijken

Kozakken Boys heeft de 0-1 thuisnederlaag tegen Noordwijk niet weg kunnen spoelen tegen AFC. Vooral in het laatste half uur ging het mis. Drie makkelijk weggeven doelpunten werden fataal in een wedstrijd waar de Werkendammers in het eerste uur van de wedstrijd niet tot nauwelijks in de problemen waren gekomen. AFC profiteerde optimaal van het zwakke half uur. Debutant Daniël Zoutberg werd de held van de avond voor de Amsterdammers.

AFC en Kozakken Boys begonnen beide goed aan de wedstrijd. Met hoog tempo probeerden beide ploegen elkaar te bestrijden, maar na enkele kansen voor beide ploegen was het uiteindelijk Kozakken Boys dat op voorsprong kwam. Een mooie voorzet van rechtsback Frenk Keukens kwam op het hoofd terecht van Gwaeron Stout die de openingstreffer daarmee op zijn naam schreef. Na de treffer bleef het een gelijk opgaande strijd, waarbij beide ploegen de aanval bleven zoeken.

Ook in de tweede helft bleef Kozakken Boys zoeken naar een tweede goal. Johnny Lommers en Nizar Mekkaoui waren dichtbij, maar de stand bleef slechts 1-0. In het vervolg van het tweede bedrijf gaf Kozakken Boys het uit handen. Een knullig eigen doelpunt betekende de 1-1, twee minuten later lag door balverlies op het middenveld de 1-2 ook achter doelman Mike van de Meulenhof. Debutant Daniël Zoutberg was de doelpuntenmaker. Gezocht werd nog naar de gelijkmaker, maar tot een slotoffensief kwam het niet. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Zoutberg die met een individuele actie het 3e  doelpunt voor zijn rekening nam. Het betekende het einde van het Werkendamse verzet en een onvergetelijke avond voor Zoutberg.