Predikbroedersweg 3
4003AL
TIEL
tel. 0344-618577

Kozakken Boys heeft zeer belangrijke zaken gedaan in de strijd om degradatie. In een “echte” degradatiekraker met strijd, rode kaarten, discutabele beslissingen en een doelpunt in de blessuretijd nam Kozakken Boys drie punten mee terug naar Werkendam. De 0-1 overwinning werd met de meegereisde supporters groots gevierd.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Beide ploegen durfden nauwelijks risico te nemen waardoor na drie kwartier de brilstand nog steeds op het scorebord stond. TEC kreeg de grootste mogelijkheden. De lat en een knappe redding van Mike van de Meulenhof hielden Kozakken Boys in de wedstrijd.
Een blunder van de doelman van TEC leek Kozakken Boys aan het begin van de tweede helft in het zadel te helpen. Echter, de scheidsrechter van dienst keurde het doelpunt van Veenhoven om onbegrijpelijke redenen af.

Pas vanaf minuut 64 ontbrandde de tot dan toe matige wedstrijd in een waar strijdtoneel. Van Overbeek beging aan de zijlijn een overtreding. Een duidelijk gele kaart, maar op assisteren van de grensrechter kreeg de buitenspeler van Kozakken Boys een rode kaart toegewezen. De Werkendammers protesteerden hevig, maar het veranderde niets aan de situatie.

TEC begon met het overtal aan te dringen om het openingsdoelpunt. De verdediging van Kozakken Boys verzette zich een half uur lang kranig om het punt over de streep te trekken. Met maar liefst 6 minuten extra tijd op de klok moest Kozakken Boys overleven. Leon Bot kreeg aan het begin van de blessuretijd zijn tweede gele kaart en kon daardoor ook voortijdig gaan douchen. Met negen man werd nog één keer de bal naar voren geschoten. De bal belandde voor de voeten van Sven van Ingen die schoot, maar de bal veranderde van richting door Frenk Keukens. Een doelpunt uit de scrimmage die paste in het beeld van de knotsgekke tweede helft.

Het eindsignaal van de scheidsrechter werd met gejuich ontvangen. Door deze overwinning stijgt Kozakken Boys één plek op de ranglijst en streeft het voorlopig TEC daarmee voorbij.