2e divisie Jack's League

12 februari 2022 15:00

S. Dröge

Op een koude Zwaaier werd voor het eerst afgetrapt voor de competitie in 2022. De euforie was er ondanks de kou niet minder om. De drie punten bleven in Werkendam.

Het eerste half uur kan vooral worden omschreven als een stroperig schouwspel. Weinig kansen aan beide kanten waarin Kozakken Boys nog de meeste speldenprikjes uitdeelde. Toch waren de Werkendammers uiteindelijk de gelukkige. Vlak voor rust sloeg de thuisploeg toe. Een assist van Thomas Marijnjssen betekende een doelpunt voor Johnny Lommers. Met een 1-0 voorsprong werd gerust.

De tweede helft moest De Treffers meer uit zijn schulp kruipen en dat deed het. Een veneinig afstandschot en een kopbal die maar rakelings naast de paal belandde waren de eerste wapenfeiten voor de nummer vier van de Tweede Divisie.

In de 58ste minuut was het nota bene ex-Kozak Teije ten Den die optimaal gebruik maakte van de voordeelsituatie en voor de gelijkmaker zorgde. Met nog ruim een half uur op de klok was de 1-1 tussenstand een feit. Na het doelpunt bleven de Groesbekers aanvallen en de verdediging van de Werkendammers onder druk zetten. De aanvalsstorm ging liggen, maar Kozakken Boys kon in die periode ook geen vuist maken.

Een kwartier voor tijd was het ineens Kozakken Boys die dichtbij de tweede treffer was. En daarmee toch een slotoffensief inluidde. Ook de Treffers kwam nog heel dichtbij een overwinning. Het schot werd in de korte hoek gepareerd.

Na een legio kansen in de slotminuten voor Kozakken Boys was het dan eindelijk raak. Het kreeg wat het verdiendde. Uit een corner was het Tarik Fagrach die de Kozakken op een 2-1 voorsprong kopte.

Zo weet Kozakken Boys weer wat winnen is na bijna vier maanden droogstand en kan weer omhoog gekeken worden.