Nieuwe Noordpolderweg 1
3312AD
DORDRECHT
tel. 078-6135287

Na twee winstpartijen in de eerste twee wedstrijden stond zaterdag het derde affiche op het programma. Ditmaal werd er aangetreden tegen Oranje Wit 9. Deze hadden pas een wedstrijd gespeeld en deze met duidelijke cijfers verloren van Unitas. Een wedstrijd is pas gespeeld na het laatste fluitsignaal en daarom moesten de Boys ook waken voor onderschatting. Zonder Ivo, Kevin, Sam en Christian werd er in een zonnig Dordrecht afgetrapt in de volgende formatie.  Martijn – Stan-Lars-Oscar-Sander – David-Johan-Tim – Sven-Mark-Thomas. Met Niels, Tiemen, Stef en Stijn zaten er vier man op de bank.

De wedstrijd begon gemoedelijk. De eerste minuten was het aftasten van beide kanten en was de thuisploeg het merendeel aan de bal. Twee schoten van Oranje Wit gingen ruim voorlangs en meer werd er niet gecreëerd in de beginfase. De eerste aanval van de bezoekers liet het netje gelijk bollen. Na een tempoversnelling van achteruit kwam de bal bij David, deze gaf de bal mee op Thomas die deze kans benutte. De Boys werden dominanter en de thuisploeg kon er maar weinig tegen in brengen. Het was wachten op de volgende goals van de Werkendammers.

Na ongeveer twintig minuten werd de voorsprong verdubbeld. Een schot van Thomas werd stijlvol gepareerd door de keeper waarna de rebound voor Sven een koud kunstje leek. Op twee meter voor de doellijn schoot hij de bal echter vol op de lat. Gelukkig was Mark, lockdown flockdown, Muilwijk in de buurt om alsnog de 0-2 tegen de touwen te schieten. De Boys hadden er zin in en bleven aanval na aanval opzetten richting de vijandelijke goal. Na een vlotte combinatie kreeg Johan de bal mee en schoot hij vanaf een meter of 25 de bal via de binnenkant van de paal achter de keeper. Zo stond het binnen het half uur 0-3 en leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist.

Een spaarzame aanval van Oranje Wit over de linkerkant leidde tot een akkefietje voor de dug-out van de Boys. Stan werd nagetrapt en kwam verhaal halen bij de dader. De manier waarop hij dit deed kon de, goed fluitende, leidsman niet waarderen en besloot beide spelers met geel voor tien minuten naar de kant te sturen. Deze beslissing werd gevolgd door een drinkpauze waarin de ploegen even konden afkoelen alvorens het laatste kwartier van de eerste helft weer begon. Met beide een mannetje minder veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleven de Boys aanvallen. Het slotakkoord kwam van David die in de laatste minuten voor de rust de keeper wist te verschalken voor een 0-4 ruststand.

Na de rust kwamen Niels, Tiemen, Stef en Stijn het veld in voor Lars, Mark, Oscar en Stan. De start van de tweede helft was wat rommelig en de thuisploeg had het merendeel de bal. De noodzaak tot aanvallen was er natuurlijk niet meer voor de Boys, maar een goed doelsaldo kan natuurlijk geen kwaad. Ondanks wat speldenprikjes van de thuisploeg bleven de bezoekers aan de betere hand. Met name in de omschakeling werden Werkendammers gevaarlijk, maar keer op keer werd en gevlagd door de grensrechter. Deze stak zijn vlag in de lucht bij alles wat bewoog en zo werden kansrijke aanvallen van de Boys ten onrechte afgevlagd.

Het bleek toch niet mogelijk voor hem om op alles te vlaggen en zo kon hij niet voorkomen dat Johan de 0-5 tegen de touwen schoot na een vlotte counter. Oranje Wit werd zowaar gevaarlijk en leken de eretreffer achter Martijn te gaan schieten. Niels voorkwam dit echter door zijn, grote, hoofd tegen de bal aan te zetten en zo op de doellijn een tegentreffer te voorkomen. Veel meer kansen werden er niet gecreëerd door de gastheren en zo bleef het wachten op meer Werkendamse treffers. Op het stroperige kunstgrasveld was vooral Thomas in zijn element en hij ging opzoek naar meer treffers om zijn koppositie aan de topscorerslijst te verstevigen. Hij zorgde zodoende voor de 0-6 en het slotakkoord kwam van de voet van David die de eindstand bepaalde op 0-7.

Een eenvoudige overwinning op Oranje Wit zorgt ervoor dat we de Boys terugvinden op de bovenste plaats op de ranglijst. Met de volle buit na drie wedstrijden en een doelsaldo van plus vijftien kan de competitiestart zeer voortvarend worden genoemd. Volgende week staat de eerste echte test op het programma met een wedstrijd tegen GJS 3. Deze hebben weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar hebben beide wedstrijden winnend afgesloten. Om 12.00 wordt er op sportpark De Zwaaier afgetrapt.