3e klasse C

25 september 2021 12:00

M.H. Visser

Zaterdag 25 september

Na een lange periode zonder voetbal en met allerlei beperkingen is het vandaag eindelijk weer zo ver: de eerste wedstrijd in competitieverband is een feit. VVAC 3 is onze tegenstander van vandaag.
Na wat verschuivingen binnen de senioren is ons elftal trouwens het tweede elftal van Kozakken Boys geworden. Hiermee is de druk uiteraard toegenomen en konden enkele versterkingen natuurlijk niet uitblijven. Hierover in de nabije toekomst meer.
Kozakken Boys 2 is klaar voor de competitiestart. In de beker hebben we namelijk ons visitekaartje afgegeven met wedstrijden tegen SV Capelle 2 (3-3, maar ruim 70 minuten met 10 man), tegen Altena 2 (2-0 winst) en tegen Almkerk 2 (0-0). We zijn dus nog ongeslagen en kijken met enig zelfvertrouwen uit naar de wedstrijd van vandaag.
De wedstrijd tegen VVAC 3 ging om stipt 12:00 van start en staat onder leiding van de heer R. Visser.

Kozakken Boys 2 start met de volgende elf namen: Danny D, Leon, Corne, Mark, Kevin I - Gerco, Stefan, Remco, Teus - Kevin S en Hendri.
Op de bank zitten: Danny H, Hubert, Robin, Jurgen en Michael K.
Afwezig zijn: Thomas (festival Supremacy), Rick (verjaardag), Sven (weekendje CenterParcs), Michael R (werk), Tim (dagje vissen), Rohan (festival Mystic Garden), Youri (verhuizen), Jesse (vakantie), Arnie (geblesseerd) en Richard (vlagt).

Kozakken Boys 2 liet vanaf het eerste fluitsignaal merken dat er vandaag in Werkendam weinig te behalen was voor de bezoekers. VVAC 3 liet het spel aan de Kozakken en de eerste kans deed zich dan ook al na twee minuten voor. Leon gaf een voorzet op Hendri die zijn inzet over het vijandelijke doel zag belanden.
Na een kleine tien minuten liet ook VVAC iets van zich zien, het schotje rolde echter ruim voorlangs.
Even daarna kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Gerco, maar zijn schot was helaas te slap.
Diezelfde Gerco gaf, via een verkeerde kaats, VVAC de mogelijkheid om op doel te schieten, maar ook deze poging ging ruim voorbij het doel van Danny.
In de 21e minuut konden voor de eerste keer de Werkendamse handjes de lucht in. Leon stoomde vanaf links op en pegelde de bal diagonaal de hoek in (1-0).
Vlak na deze openingstreffer wist Corne Hendri diep te sturen, laatstgenoemde trok de bal voor op een vrijstaande Gerco, maar Gerco had vandaag zijn vizier niet op scherp staan.
In de 26e minuut was het voor de tweede keer raak, en wonderbaarlijk genoeg voor de tweede keer deze middag was Leon de doelpuntenmaker. Onze degelijke linksback kapte zijn directe tegenstander het bos in en wederom zag hij zijn schot belanden in de verre hoek (2-0).
Het zelfvertrouwen van het tweede elftal groeide dankzij het spelbeeld en het aantal kansen, dus gingen we gestaag verder op zoek naar meer doelpunten.
Een korte corner van Stefan naar Kevin S kwam uiteindelijk terecht op het hoofd van Kevin I, die zijn kopbal over het doel zag vliegen.
Even leek het spel van Kozakken Boys 2 op het spel van FC Barcelona in het tijdperk van Pep Guardiola. De twee Kevins hadden elkaar gevonden op de rechterflank en met een prachtig één-tweetje kwam Kevin vrij voor de keeper. Helaas kon deze mooie aanval niet omgezet worden in een doelpunt.
Hendri had enkele minuten later, na een knappe solo, de 3-0 op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet over het doel gaan.
De mindere dag van Gerco had ook de tegenstander bereikt, want bij zijn derde poging werd er geroepen: 'laat maar schieten!' en zo geschiedde: Gerco's poging ging over het vangnet.
Vlak voor rust kreeg Kozakken Boys 2 de eerste tegenvaller van de wedstrijd te verwerken, Teus moest geblesseerd het veld verlaten, Robin was zijn vervanger.
Even later gingen we rusten met een 2-0 voorsprong.

In de rust één wissel aan Werkendamse zijde: Michael K kwam erin voor Stefan.

Vlak na rust deelde Kozakken Boys 2 direct de mokerslag uit aan VVAC 3. Een mooie actie van Robin aan de linkerkant van het veld resulteerde in een voorzet die bij Michael K terecht kwam, Michael trok de bal op zijn beurt weer voor waardoor Hendri alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten (3-0).
Na deze 3-0 zijn de aantekeningen opgehouden, die vandaag bijgehouden waren door Danny H, omdat hij warm ging lopen. Hieronder nog even kort de highlights.
Het tempo lag in de tweede helft een stuk lager. De Werkendamse formatie vond de voorsprong wel prima, en VVAC had niet de capaciteiten om er nog een echte wedstrijd van te maken.
In de loop van de tweede helft kwam Jurgen erin voor Leon, Hubert voor Remco en Danny H voor Gerco.
Danny D had nog een fraaie redding op een gevaarlijk schot van VVAC, waardoor de 0 op het scorebord bleef staan.
Robin schoot nog een keer wild over en zag een stiftje mislukken, terwijl Kevin S ook een grote kans verprutste.
Ondanks nog enkele (grote) kansen wil ik graag eindigen met het huzarenstukje van dit verslag: in de 80e minuut wist Danny H de eindstand te bepalen op 4-0 door torenhoog boven z'n tegenstander uit te komen en onberispelijk binnen te koppen.

Zo is de eerste winstpartij in de competitie een feit. Een goede eerste helft, waarin VVAC van het kastje naar de muur werd gestuurd, en een tweede helft van een beduidend minder niveau was voldoende voor een klinkende 4-0 overwinning. Op doelsaldo zien we onszelf terug op plek 3 en daarmee kunnen we met de kin omhoog en de borst vooruit uitkijken naar volgende week.