Emauslaan 2
2012PH
HAARLEM
tel. 023-5287085

Het lijkt dit seizoen aan alle kanten tegen te zitten voor het vlaggenschip van Kozakken Boys. Zaterdag ging de geplaagde ploeg weer met een grote teleurstelling de kleedkamer in. Al kwam deze teleurstelling misschien wel het hardst binnen van allemaal. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg het de gelijkmaker om de oren. Het betekende een 1-1 einduitslag.

Een aantrekkelijke wedstrijd was het zeker niet, Kon. HFC had de eerste helft het overwicht maar Kozakken Boys had de grootste kansen waardoor de brilstand een begrijpelijke ruststand was. Na rust werd het spel kwalitatief van beide kanten minder. De vrije trappen die de Werkendammers kregen rond de zestienmeter waren naast een aantal tegenstoten de gevaarlijkste momenten. Toch kreeg Kozakken Boys de verlossende voorspong. In de 65ste minuut was het Frenk Keukens die de bal op aangeven van een vrije trap van Lars Hutten in het doel kreeg. De protesten aan de kant van de Haarlemmers waren er volop voor een mogelijke handsbal of buitenspelsituatie,  maar Kozakken Boys kon een doelpunt bijschrijven.

Vervolgens verdedigde Kozakken Boys de voorsprong met verve. Kon. HFC kwam niet tot nauwelijks aan kansen, maar wist in de slotseconden toch het net te vinden. Tijdens het Haarlemse slotoffensief viel in de scrimmage de bal voor de voeten van Yüksel die vervolgens de bal genadeloos in het doel ramde. Een domper van jewelste voor trainer Rick Adjei en zijn spelersgroep.

Volgende week speelt Kozakken Boys op een lege Zwaaier tegen Scheveningen. Een duel tussen de nummer dertien (Scheveningen) en de nummer zestien (Kozakken Boys) van de ranglijst. Het verschil is drie punten. Bij een overwinning passeert het in ieder geval Scheveningen op de ranglijst en kan er naar boven worden gekeken.