90'
Assist: Hendri Kant

3e klasse F

10 oktober 2020 12:30

Zaterdag 10 oktober -  Het was vandaag tijd voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie! Waar normaliter het derde elftal een beroep kan doen op een flinke supportersschare, moesten we het deze middag doen zonder enige toeschouwers langs de lijn. ASV Arkel was vandaag de opponent en zij bezetten voor deze speelronde de laatste plaats met drie wedstrijden gespeeld, nul punten. Arkel moest hun nederlagen incasseren tegen SteDoCo (1-2), Tricht (5-0) en Lekvogels (1-2). Gelukkig vond onze wedstrijd tegen Arkel 2 wel doorgang, want verder lagen er behoorlijk wat wedstrijden uit bij Arkel.
Het derde elftal wist vorige week te winnen van LRC na een verlies in de eerste speelronde tegen SteDoCo en hoopte natuurlijk de winnende trend door te zetten. Op een stil en verlaten Sportpark De Zwaaier werd er om half 1 afgetrapt onder leiding van de heer Visser.

We startten met de volgende elf namen:
Danny D - Danny H, Arnie, Mark, Remco - Stefan, Leon, Gerco, Kevin - Rick, Hendri.
Op de bank deze middag zaten Thomas (zoals wel vaker), Youri, Jesse en Teus.
Afwezig waren Robin, Michael R (geblesseerd), Michael K (klussen in z'n nieuwe huis), Rohan en Hubert (reden onbekend), Sven, Jurgen en Richard (werken).

In tegenstelling tot vorige week begon het derde elftal verschrikkelijk aan de wedstrijd. De eerste de beste voorzet over de rechterkant van Arkel, werd panklaar op het hoofd van de spits afgeleverd die de bal op fraaie wijze binnenkopte (0-1).
Nauwelijk bijgekomen van deze tegenvaller, leed Stefan op het middenveld balverlies, de spelmaker van Arkel wist Mark uit te spelen en Danny te verschalken (0-2).
Kozakken Boys 3 keek zo al na een minuut of 10 tegen een 0-2 achterstand aan, moest in de achtervolging en deed dit dan ook naar behoren.
Een tijdje had Arkel niks te vertellen. Gerco kreeg een grote kans en schoot de bal helaas voor ons naast. Ook Kevin had mogen en misschien wel moeten scoren, maar ook zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Verder testte Hendri de keeper van Arkel met een lob die net over het doel ging.
Aan de andere kant zag Arkel een poging via de lat overgaan.
Zo was de beginfase hectisch, ging het spel over en weer en zou het publiek (dat er nu helaas niet bij mocht zijn) op hun wenken bediend zijn.
De Werkendamse formatie deed na een half uur iets terug. Stefan zag de ruimte op links bij Leon. Laatstgenoemde was niet zelfzuchtig en gunde Hendri de mogelijkheid om te scoren. Hendri speelde zich knap vrij en liet het netje bollen (1-2).
De aansluitingstreffer was een feit, en het derde elftal rook bloed. Een aanval over rechts resulteerde bijna in de gelijkmaker, ware het niet dan Hendri een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te glijden.
Arkel kwam op hun beurt weer eens gevaarlijk voor Danny, die in een één-tegen-één situatie nuttig redding bracht met de voet.
Aan het einde van de eerste helft was het einde wedstrijd voor Kevin. Hij had last van zijn lies en werd vervangen door Jesse.
Onze rooie parel kreeg direct, bij zijn eerste balcontact, de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Jesse was blijkbaar nog in gedachten bij zijn etentje van de avond ervoor (het vieren van een jaar verkering), want op de één of andere magische wijze wist hij deze kans niet te benutten.
Vlak hierna was het rust, en konden beide ploegen even op adem komen van de intensieve eerste helft.

In de rust kwam Teus erin voor de moegestreden Danny H (die het volgens eigen zeggen vandaag 'nog niet licht heeft zien worden') en Youri kwam erin voor Rick.

De tweede helft begon Kozakken Boys 3 gelukkig wel scherp vanaf het eerste fluitsignaal. Het spel golfde op en neer, maar tot echt grote kansen leidde dit in de beginfase van het tweede bedrijf niet.
Totdat Arkel 2 een corner kreeg. De corner kwam uiteindelijk terecht in de tweede lijn, maar door het slechte (of lees maar gewoon 'niet') druk zetten op de tegenstander, kon de bal achter Danny gewerkt worden (1-3).
Hierdoor keek Kozakken Boys 3 weer tegen een verschil van twee doelpunten aan en moesten we weer van voor af aan beginnen.
Onze spits Hendri, die in de tweede helft op nummer 10 fungeerde, kreeg hiervoor de uitgelezen mogelijkheid. Hij omspeelde de keeper, maar schoof de bal vanuit een lastige hoek voorlangs.
Even later was het wederom Hendri die nu via de kluts scoorde. Arkel probeerde een aanval van de Werkendammers weg te werken, maar zij deden dat tegen een rug van één van hun eigen medespelers, waardoor de bal voor de voeten van Hendri kwam. Zo'n kans moet je Hendri uiteraard niet geven (2-3).
Het derde vond weer de volle moed om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Zo snel als de moed tevoorschijn kwam, zo snel zakte diezelfde moed even later ook weer in onze schoenen. Wederom een afvallende bal mocht vanaf de rand van het strafschopgebied vrij worden binnengeschoten (2-4).
En weer mochten we een verschil van twee doelpunten weg zien te poetsen.
Danny bracht nog redding in de korte hoek, alvorens Teus aan de andere kant een nieuwe aansluitingstreffer op zijn naam mocht zetten. Goed doorjagen van Teus op het middenveld zorgde voor balverlies bij Arkel, waarna Teus een vrije doortocht genoot tot het vijandelijke doel en oog in oog met de keeper niet faalde (3-4).
Aan onze kant kwamen we tweemaal met de schrik vrij. Na het omspelen van Danny kon Mark ternauwernood redding brengen op de lijn, en ook zijn broertje Arnie was attent bij een drie tegen één situatie voor onze goal, al was dit wel erg slecht uitgespeeld door Arkel 2.
De minuten tikten weg in ons nadeel, en Arkel bleek erg goed in het tijdrekken.
Een laatste poging vanuit onze kant, en tevens het slotstuk van de wedstrijd resulteerde echter in de verdiende gelijkmaker. Een lange bal van Mark van achteruit werd gecontroleerd en behendig doorgegeven door Hendri aan Jesse. Onze vedette twijfelde geen moment, liet de bal heerlijk van zijn pantoffel verdwijnen en haalde verwoestend uit (4-4).
Vlak hierna blies de scheidsrechter van dienst voor de laatste maal.

Het was vandaag een open duel met veel kansen en veel doelpunten. Arkel 2 zocht eigenlijk altijd de voetballende oplossing (verbazingwekkend voor een ploeg die laatste staat). Kozakken Boys 3 daarentegen liet vandaag zien wat het woord veerkracht inhield. Na een slecht begin hebben we ons gelukkig goed herpakt, met een punt als resultaat.
Waarschijnlijk moeten we, zoals de berichtgeving uit Den Haag doet vermoeden, voorlopig even wachten tot we weer de wei in mogen. Hopelijk tot snel!