90'
Danny van Haaren

2e divisie A

26 september 2020 15:30

Kozakken Boys heeft opnieuw niet verloren van Katwijk. Al leek de ongeslagen reeks tegen de Katwijkers wel te werden verbroken. Kozakken Boys begon namelijk dramatisch aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten was het niet vreemd geweest als de Werkendammers met 3-0 achter stonden. Echter, Kozakken Boys bleef in leven en ging uiteindelijk met een punt weg uit Katwijk. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Nog voordat de eerste minuut was verstreken keken de Werkendammers al tegen een achterstand aan. Een verre ingooi aan de kant van Katwijk werd doorgekopt en uitstekend afgewerkt. Enkele minuten later stond de volgende speler van Katwijk alweer oog-in-oog met doelman Richard Arends wat de 2-0 betekende.

In de 13e minuut deed Kozakken Boys wat terug via Gwaeron Stout. Een afstandschot met links werd van richting veranderd wat de 2-1 betekende. Na het Werkendamse doelpunt was Kozakken Boys de bovenliggende partij in Katwijk maar tot hele grote kansen leidde het niet.

Kozakken Boys zette het goede spel voort in het tweede bedrijf van de wedstrijd. Toch mocht het van geluk spreken dat de arbiter van dienst geen strafschop gaf in de 50ste minuut na een duwfout van Leon Bot in het strafschopgebied, maar uiteindelijk werd het voetballend overwicht beloond. Een schitterende aanval over de rechterkant betekende de gelijkmaker. Eindstation Kay Tejan schoot de bal onberispelijk in de verre hoek na een lage voorzet. Ook ditmaal zette Kozakken Boys aan na het scoren van een doelpunt, maar kon het geen 3e goal forceren.

In de slotfase van het duel was het ineens Katwijk dat nog aanspraak wilde maken op een overwinning. Een knappe redding van Richard Arends voorkwam dat waardoor de stand op het scorebord op een 2-2 gelijkspel bleef steken.

Volgende week speelt Kozakken Boys op de Zwaaier tegen HFC. Aanvang 15:00 uur.