Groep 1 02

29 augustus 2020 14:30

T. (Teunis) van Baardwijk

Zaterdag 29 augustus - Na een abrupt eind aan de competitie van het afgelopen seizoen door het Coronavirus, rolt de bal ondertussen weer. Na enige radiostilte vanuit onze kant, gaat u dus weer van ons horen!
De selectie van Kozakken Boys 3 is ten opzichte van vorig seizoen op enkele plaatsen gewijzigd. Hierover hoort u binnenkort meer.
Met leerzame oefencampagnes tegen Kozakken Boys 5 en Kozakken Boys 4 (respectievelijk 4-3 en 6-3 winst), stond er vandaag weer eens een wedstrijd voor het "echie" op het programma.
De poulefase van de beker is namelijk van start gegaan, waarin we mogen aantreden tegen Almkerk 2, Sleeuwijk 2 en Lekvogels 2. Eerstgenoemde was vandaag de tegenstander. Een ploeg die normaliter tegen ons tweede elftal speelt en dus in de reserve hoofdklasse (!) uitkomt.

We startten met de volgende elf namen:
Richard - Remco, Mark, Michael R, Leon - Gerco, Stefan, Kevin, Hendri - Robin, Youri.
Op de bank zaten Michael K, Sven, Jurgen, Thomas en Danny H.

Kozakken Boys 3 begon gedisciplineerd en geconcentreerd aan het duel. Almkerk 2 had veelal de bal, en zocht naar een gaatje in onze defensie, die over het algemeen vaak goed stond. Het duurde dan ook even voordat Almkerk hun eerste kans mocht aantekenen. De eerste kans van de thuisspelende ploeg was ook direct raak na een minuut of twintig spelen. De middenvelder van Almkerk nam de bal op fraaie wijze mee en rondde beheerst af (1-0).
Na deze openingsgoal wist Almkerk even niet waar ze het zoeken moesten.
Robin stormde vanaf het middenveld alleen op het vijandelijke doel af en vond helaas de knie van de keeper. Het betekende overigens het einde van de wedstrijd voor Robin na deze actie. Michael K kwam hem vervangen.
Even later was het Hendri die had moeten scoren, de keeper van Almkerk redde weer.
Michael K viel goed in, en zag zijn goede invalbeurt al snel bijna verzilverd worden met een doelpunt. Helaas bijna, want ook zijn inzet werd gepareerd door de goalie van de tegenstander.
Zelfs voor Youri zat het vandaag niet mee. Hij kwam een teenlengte tekort om een fraaie aanval af te ronden.
Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand, terwijl de score ook zo maar totaal anders uit had kunnen vallen.

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe bij het derde elftal. Dit was ook terug te zien in het spelbeeld. Het balbezit was voor Almkerk, en hoeveel kansen we in de eerste helft wel niet mochten noteren, hoe schaars waren de kansen in de tweede helft. Thomas kwam erin voor Remco, Sven voor Gerco en uiteindelijk Jurgen voor Youri. Remco en Youri hadden pijntjes, wat natuurlijk niet gek is na de eerste wedstrijd die ertoe doet.
Sven was nog dicht bij een treffer, maar hij had al zijn energie verspild bij zijn (iets te lange) rush.
Aan de andere kant werd Almkerk steeds gevaarlijker. De paal werd geraakt en een verdubbeling van de score kon niet lang uitblijven.
Aan het einde van de wedstrijd viel dan ook de 2-0 voor Almkerk. Uit een hoekschop kon worden binnengekopt, doordat Richard ietwat gehinderd werd.

Ondanks het verlies, kunnen we positief terugkijken op de wedstrijd van vandaag. Een prima resultaat tegen een elftal dat vele klassen hoger actief is.
Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd op het programma, tegen competitiegenoot Lekvogels 2 spelen we om half 1 thuis. We hopen u dan, na lang wachten, eindelijk weer eens langs de lijn te zien!