... (schot)
61'

Groep 1 02

12 september 2020 12:30

Zaterdag 12 september - Vandaag was het alweer tijd voor de laatste bekerronde. Na leuke en leerzame potjes tegen Almkerk 2 (2-0 verlies) en Lekvogels 2 (3-1 winst) was vandaag Sleeuwijk 2 de opponent. Sleeuwijk 2 heeft, net als wij, eenmaal een verlies geleden en eenmaal gewonnen. Toevalligerwijs ook een verliespartij tegen Almkerk 2 (1-3) en een winstpartij tegen Lekvogels 2 (1-2). Op voorhand valt dus te zeggen dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Kozakken Boys 3 reisde vandaag af naar Sportpark De Roef om vervolgens om half 1 te mogen aftrappen tegen Sleeuwijk 2.

We startten met de volgende elf namen:
Richard - Leon, Michael R, Mark, Jurgen - Michael K, Stefan, Teus, Kevin - Youri, Hendri.
Op de bank namen Rohan, Thomas, Remco, Rick en Jesse plaats.
Afwezig waren Robin, Arnie, Gerco en Sven (allen geblesseerd), Hubert (verjaardagsfeestje in Haarlem) en Danny H (een luxeprobleem i.v.m. het maximale aantal van zestien spelers op papier).

Het derde elftal begon goed aan de wedstrijd. We hadden het balbezit, en lieten het balletje ook lekker rondgaan.
Tussendoor een opmerking van het arendsoog van teammanager Danny H: qua vrouwelijk schoon langs de lijn stonden we nu al ver voor!
Het goede veldspel, tezamen met de goede support vanuit Werkendam, resulteerde in de eerste kans voor Teus, die een afgeslagen bal van buiten de zestien net naast schoot.
Daarna kregen we nog twee goede mogelijkheden. Eerst wist Kevin Youri te vinden, maar laatstgenoemde maakte het de keeper iets te gemakkelijk met een slap schotje. Even later ging de bal via Mark naar Michael K, en zo naar Hendri, die zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper van Sleeuwijk.
Het klinkt cliché, maar als je de kansen zelf niet afmaakt, gebeurt dat aan de andere kant wel.
En dat gebeurde ook in de 17e minuut. Slordig balverlies op het middenveld leidde een counter in over rechts. De rechtsbuiten kon met een voorzet de linksbuiten bereiken, die veel langer was dan Jurgen, en dus simpel kon inkoppen (1-0).
Kozakken Boys 3 was hierdoor van slag, en er gebeurde dan ook even niet zo heel veel, behalve dat Hendri uit een corner op de lat kopte.
Tien minuten na de openingsgoal werd Leon aan de linkerkant lichtelijk te kijk gezet met een bal door zijn benen en een tegenstander die veel sneller was. Deze tegenstander wist een voorzet te produceren waar een scrimmage voor het doel van de Werkendammers van ontstond. Richard kon tweemaal redden, maar op de derde poging had hij geen antwoord (2-0).
Kozakken Boys herpakte zich na deze goal wel goed, want nog geen drie minuten later had de aansluitingstreffer op het bord kunnen en misschien wel moeten staan. Een ingooi van Leon naar Youri, kwam uiteindelijk bij Kevin terecht, maar hij schoof de bal oog in oog met de keeper voorlangs.
In de periode tot aan de rust was het vervolgens heel matig van onze kant. Sleeuwijk kreeg twee grote kansen die ze door slordigheid niet wisten af te maken, alvorens ze wél voor de 3-0 zorgden. Een voorzet vanaf de linkerkant belandde ditmaal bij de rechtsbuiten van Sleeuwijk die wel heel makkelijk voor Leon kon komen en binnen kon koppen (3-0).
Een vrije trap van Sleeuwijk kwam nog terecht op de paal en toen was het rust.

In de rust vonden vier wissels plaats. Jesse maakte zijn rentree in het derde en kwam erin voor Teus. Rohan mocht zijn eerste minuten van het seizoen maken en kwam erin voor Jurgen. Remco kwam erin voor Leon, die zijn zonden van de eerste helft maar eens ging overdenken en Thomas kwam erin voor Mark.

De tweede helft startte het derde elftal voortvarend. Rohan wist een voorzet panklaar af te leveren op het hoofd van Michael K, die op de rug van de tegenstander kopte.
Jesse produceerde even later een schotje, maar zonder gevaar.
Daarna was het weer Michael K die het vijandelijke doel onder vuur nam, en vond wederom een tegenstander op zijn weg.
Uit de hoekschop die volgde, kon Kozakken Boys 3 wat terugdoen. Bij de tweede paal legde Jesse de bal terug op Youri (3-1).
Kort daarna was er de mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een goede aanval via de linkerkant eindigde in de handen van de keeper na een matige poging van Youri.
In de 61e minuut was daar plots Sleeuwijk. Een op het oog houdbare schuiver van buiten het zestienmetergebied was voor Richard te machtig (4-1).
Bijna direct vanuit de aftrap na deze 4-1 zag Hendri zijn geplaatste schot net naast de verkeerde kant van de paal eindigen.
Kort hierna liet Hendri zich wisselen voor onze pinchhitter Rick. In tegenstelling tot vorige week kon ook Rick geen potten breken.
De krachten vloeiden langzaam maar zeker weg en er gebeurde een lange tijd niet veel noemenswaardig. Behalve dat Jesse (ja, hij is weer terug) iemand van Sleeuwijk een heerlijke panna gaf.
Aan het einde van de wedstrijd kreeg Stefan kramp, en van de prima leidende scheidsrechter mochten we nog een keer 'terugwisselen', Hendri kwam hem weer vervangen.
Zo ging de wedstrijd een beetje als een nachtkaars uit en floot de scheidsrechter voor de laatste maal precies op tijd.

Samenvattend was het veldspel niet onaardig, maar af en toe wat rommelig.
Het puntje kansen afmaken mogen we in de komende weken wel wat finetunen.
Als je de kansen over en weer bij elkaar op zou tellen, zaten Sleeuwijk en Kozakken Boys niet ver van elkaar vandaan. Het verschil vandaag was dat de thuisploeg de kansen wél benutte.
We hebben een leerzaam bekeravontuur achter de rug, maar nu kunnen we onze mouwen opstropen voor de competitie.
Te beginnen met een tegenstander tegen wie we vorige week ook al hebben gespeeld: Lekvogels 2. Zaterdag 19 september start de competitie voor het derde elftal om half 1 op Sportpark De Zwaaier. Tot dan!