Groep 2 1

4 maart 2020 19:00

J.W. (John) Kant

Kozakken Boys MO15-1 door in de beker!!

Na een vakantieperiode waarin sommige van ons hun conditie op peil hebben gehouden op twee latten, was het weer zover we moesten op voor de bekerthriller tegen een tegenstander die we al vaker tegen zijn gekomen ST Almkerk/Altena MO15.
Vandaag was onze assistent trainer Joost nog niet aanwezig, hij is nog herstellende van zijn operatie en werd via de app op de hoogte gehouden, dus kwam het tactische plan volledig uit de koker van onze trainer Addy Visser. We werden ontvangen op Sportpark Almkerk, vriendinnen van school werden vrolijk begroet, maar er was toch wel wat spanning af lezen van de gezichten van onze speelsters en de meegereisde supporters.
Na de warming up waarin ook tegenstander werd bestudeerd (wie doen er allemaal mee??), floot scheidsrechter John Kant, die overigens een uitstekende wedstrijd heeft gefloten (Bas Nijhuis kan hier nog een voorbeeld aan nemen) voor het begin van de wedstrijd. Onze meiden lieten meteen zien waarvoor we gekomen waren, er werd hard gewerkt voor iedere bal en de tegenstander kon geen potten breken. De verdediging onder aanvoering van Dione gaven de aanvalsters van Almkerk/Altena geen enkele ruimte.
Onze speelsters maakten goed gebruik van de ruimte achter de verdediging en de eerste kansen dienden zich aan voor onze snelle voorhoede, helaas stond het vizier nog niet op scherp. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de keepster van Almkerk/Altena een puike partij keepte. Richting het einde van de eerste helft kregen we een corner die midden voor het doel voor de voeten van onze goalgetter Noa K. belande, die liet deze kans niet onbenut en schoot de bal keihard binnen 0-1. Het gejuich was in de verre omtrek te horen, en nu door! Kansen op uitbreiding van de score kwamen er niet meer en na een paar minuten floot de scheids voor de rust. De tweede helft kwam er meer druk van de tegenstander en de snelle rechtsbuiten zorgde voor verwarring in de verdediging, we moesten steeds verder achteruit en werd de druk groter. Met een paar schitterende reddingen van onze keepster Gwen (onze eigen Bijlow volgens Addy) voorkwam zij dat Almkerk/Altena op gelijke hoogte kwam. Uit één zo’n redding volgde een schitterende aanval.
Gwen speelde aan de rechterzijde Bente aan die zette de bal voort op de al naar voren sprintende Zoë die de bal in één beweging voor de goal gooide, recht in de voeten van Noa K. die subliem afrond 0-2. Euforie aan de rood/witte zijde, kat in het bakkie zou je denken. Daar dachten de speelster van Altena/Almkerk anders over en deden er nog een schepje boven op, de druk werd groter en de onvermijdelijke 1-2 werd binnen geschoten, het zal toch niet! Geloof bij de tegenstander. Een tactische wissel aan onze zijde, Marieke werd naar de linksback positie gedirigeerd om de snelle aanvalster in te tomen en ik moet zeggen dit werkte uitstekend. Toch kwamen er nog een paar (grote) kansen en een bal binnenkant paal belande zomaar in de handen van onze keepster. De meiden bleven vechten voor iedere meter ondanks dat de krachten wegvloeide bij onze dappere strijders. Na twee hééééle lange minuten blessure tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden de armen van onze trots de lucht in, DOOR IN DE BEKER!!! De tegenstanders werden bedankt voor de wedstrijd, wij zijn door naar de laatste vier en kunnen ons opmaken voor de volgende ronde in de beker.
Kreeg nog de vraag van de moeder van één van onze voorwaartsen of we nu tegen Utrecht moeten, maar nee wij kunnen dan uitkomen tegen Hilvaria MO15 dat won van JEKA MO15, SV BLC MO15 dat thuis won van Theole MO15, de winnaar van de wedstrijd tussen MOC’17 MO5-1 en Cluzona MO15-1 en het voor deze ronde vrij gelote Bergeijk MO15-2.
Gwen, Dione, Isa, Marloes, Luana, Bente, Anna, Joyce, Zoë, Noa K., Marieke, Tess, Kyara (die ons team vandaag aanvulde), Noa de Jong die vandaag haar eerste puike wedstrijd bij ons speelde en Noa H. (die nog geblesseerd is maar wel aanwezig om aan te moedigen) bedankt voor deze mooie bekerwedstrijd.
Nu weer de focus op de competitie waar we een koppositie te verdedigen hebben, zaterdag spelen we om 13:00 thuis tegen Peursum MO15-1, met dezelfde inzet en strijd heb ik er vertrouwen in.