Kozakken Boys MO15-1 wint moeizaam van Asperen.

44'

2e klasse 04

8 februari 2020 12:30

S. Stout

Zaterdag 8 februari. Weer een nieuwe matchday voor onze MO15-1 van Kozakken Boys. Vorige week werd er in de competitie goed gestart en wonnen we met maar liefst 0-7 bij SCO MO15-1. Vandaag gingen we thuis de tweede wedstrijd spelen en kwam Asperen MO15-1 naar Werkendam. Tegen dit team speelden we eind 2019 uit onze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Deze eindigde in een 1-1 gelijkspel. Waar wij de competitie dit jaar dus goed waren gestart ,begon Asperen vorige week met 0-2 verlies tegen ST Almkerk/Altena. De wedstrijd van vandaag stond wederom onder leiding van MO11-1 trainster Shirin van Dijk-Stout. Om 12:30 floot zij voor het begin en duidelijk was dat Asperen niet naar Werkendam was gekomen voor schoonheidsprijs. Met een krachtige en goed staande verdediging probeerden de meiden van Asperen ons te ontregelen. De wedstrijd speelde zich af op de helft van Asperen en wij zochten naar de gaatjes die maar nauwelijks gevonden werden.
In de 18e minuut kwamen we dan toch op een verdiende 1-0 voorsprong uit een dood spelmoment. De licht geblesseerde Marieke, die speelde met een dikke pijnlijke enkel, bracht een cornerbal fantastisch voor het doel. Daar stond onze topspits Noa Kieboom die de bal met het hoofd achter de kansloze keepster kopte. Daar was dan toch de voorsprong tegen een verdediging die bijna nog beter stond dan die van ons eerste elftal de laatste weken. We bleven uiteraard de aanval zoeken, maar helaas waren wij vandaag niet helemaal zoals we het gewend zijn. Het spel was slordig en sommige meiden haalden niet het niveau dat ze kunnen halen. Dan zie je dus als toeschouwer een erg matige wedstrijd tussen een team dat komt om niet met al te grote cijfers te verliezen en een team dat zijn draai niet echt kon vinden deze zaterdag. De 2-0 viel bijna nog wel in de eerste helft ,maar het was Marloes van de Heuvel die na een uithaal vanaf de 16 de paal raakte. Zodoende werd de ruststand 1-0. De tweede helft werd er niet beter op en hetzelfde spelbeeld liet zich zien. Wij boksten tegen een goed gemetselde Asperense muur op en kwamen er nog steeds zelden doorheen. Dat is een compliment voor de tegenstander, maar voor de voetballiefhebber niet echt leuk om naar te kijken. Toch werd de voorsprong nog verdubbeld door onze meiden en wederom uit een cornerbal.
In de 44e minuut slingerde Marieke de bal weer uitmuntend voor de goal en weer was het Noa Kieboom die klaar stond om de bal ,nu met de voet, binnen te schieten. Dat was de 2-0 en daarmee gooiden we de wedstrijd in het slot. Enige hoogtepunt van de resterende tweede helft was een afstandsschot van Anna Feij ,die de bovenkant van de lat raakte. De wedstrijd werd na 70 minuten voetbal beëindigd door Shirin en zonder goed te spelen versloegen we Asperen met 2-0. Een degelijke, maar terechte overwinning. Door deze zege komen wij op 2 gespeeld en met de volle buit op 6 punten. Snel kijken naar de andere uitslagen. GRC-14 won thuis met 4-2 van Sleeuwijk. Meerkerk won thuis met 5-1 van Woudrichem. ST Almkerk/Altena haalde met 7-1 uit tegen RFC en OVV’67 versloeg thuis Peursum met 1-0. Dat betekende dat SCO MO15-1 vandaag vrijaf had. Voor de stand betekent het dat we nu met 5 ploegen op 6 punten staan, maar wij op doelsaldo nog steeds koploper zijn. (+9). Volgende week mogen we op bezoek bij hekkensluiter RFC in Raamsdonksveer, de plaats waar onze hoofcoach Addy woonachtig is. Maar ik denk dat hij graag de punten in onze tas mee wil geven naar Werkendam. We gaan daar spelen om 10:15 en zijn daarna een tweetal zaterdagen vrijaf door de voorjaarsvakantie. Voor de districtsbeker werd er overigens ook weer geloot en kwam er voor ons een uitwedstrijd tegen ST Almkerk/Altena MO15-1 uit de koker. Gepland op zaterdag 29 februari, maar door vakantieverplichtingen ging ons dat niet lukken. Na een fijne medewerking vanuit Almkerk gaan we deze nu spelen op woensdagavond 4 maart om 19:00. Dat zal een aardige clash gaan worden en we kijken er naar uit.
Bente ,Marieke, Joyce, Lieske, Anna, Luana, Noa K, Zoë ,Marloes, Tess, Dione, Gwen, Isa en “gastspeelster” Kayleigh. Het was niet best vandaag, maar dan toch weten jullie een 2-0 overwinning binnen te slepen. Grote klasse. Op naar volgende week .