55'

1e klasse 07

1 februari 2020 10:00

P. Vervoort / Club Referee

Na het avontuur in de Hoofdklasse mogen we in de tweede seizoenshelft aantreden in de 1e klasse. Een competitie met op het oog mooie tegenstanders en dus een flink aantal leuke wedstrijden in het verschiet.  Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma, thuis tegen Pelikaan O13-1. Na de twee goede oefenwedstrijden gingen we met vertrouwen deze wedstrijd in. We speelden deze eerste wedstrijd thuis om 10.00, er stond behoorlijk wat wind, maar gelukkig was de regen inmiddels overgewaaid.

Om 10.00 zou er afgetrapt worden en beide teams waren om die tijd dan ook klaar voor de wedstrijd. De scheidsrechter had echter nog wat vertraging, maar gelukkig wist ook hij zijn weg naar 'Veld 1' te vinden.  Om iets over 10.00 werd er dus afgetrapt en na een wat onrustig begin van beide kanten begonnen wij al vrij snel de overhand te krijgen. Kozakken Boys probeerde van achteruit op te bouwen en dat ging af en toe vrij behoorlijk. Toch viel de eerste goal niet uit een vlot lopende aanval. Pelikaan verspeelde achterin de bal knullig en hierdoor kon Kyan ineens met de bal aan de voet op de keeper afstormen. Kyan bleef rustig, ging de keeper voorbij en zorgde voor de 1-0. De 2-0 viel eigenlijk op dezelfde manier, een fout in de Pelikaanse verdediging werd afgestraft door Kyan. We kwamen dus op een vrij eenvoudige manier op een 2-0 voorsprong. Cadeautjes zijn er om uitgepakt te worden en dat hadden de spelers dus goed gedaan.

Gesterkt door de voorsprong ging Kozakken Boys steeds makkelijker voetballen, dit resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Met wat meer overzicht voorin hadden we deze aanvallen wellicht ook om kunnen zetten in meer doelpunten. De 3-0 zat er dus wel aan te komen en deze viel uiteindelijk ook. Olaf was het die een corner, getrapt door Benjamin, goed binnen kopte. Voor rust bleef het niet bij 3-0, want nog vlak voor rust werd de mooiste goal van de ochtend gemaakt. Na een goede opbouw kwam de bal op de rechterflank voor Rowan zijn voeten te liggen, met een goede passeeractie wist hij de back te passeren en met een prima voorzet wist hij Manu in het strafschopgebied te bereiken. Manu timede perfect en wist de bal mooi binnen te koppen. Voor rust moest ook Christiaan één keer goed ingrijpen. We stonden even niet goed achterin en met één diepe bal wist Pelikaan de spits te lanceren, het één tegen één duel met Christiaan wist hij echter niet af te maken, want Christiaan was hem de baas. Met een mooie 4-0 voorsprong gingen we dus rusten.

Na rust hetzelfde spelbeeld en al vrij snel kregen we via Rohan de kans om verder uit te lopen, zijn inzet ging helaas net naast. Na deze kans kregen we nog een flink aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar in de afronding ging het steeds net niet goed. Pelikaan kon tot ver in de tweede helft niet echt een vuist maken. Helaas werden, mede omdat het vrij makkelijk ging, tijdens de tweede helft wat slordiger aan de bal. Tien minuten voor tijd wist Pelikaan te profiteren van een moment van verslapping aan onze kant. Om nou te zeggen dat het geloof bij Pelikaan helemaal terug was gaat wat ver, maar ze gingen duidelijk op zoek naar nog een extra doelpunt. Gelukkig werd dit kleine beetje hoop al vrij snel weggenomen. Kyan kon opnieuw op de goal afstormen na een foutje in de verdediging van Pelikaan. Kyan omspeelde de keeper weer keurig en de 5-1 was een feit.
Niet lang na deze goal floot de scheids voor het einde van de wedstrijd en de eerste wedstrijd werd dus met een mooie 5-1 gewonnen.

Volgende week proberen we de goede start een goed vervolg te geven, dan spelen we uit om 9.00 bij Stedoco.