33'
50'
58'

18 januari 2020 10:00

Na een korte, maar welverdiende 'winter'stop was het afgelopen zaterdag gelukkig weer gedaan met de vrije zaterdagen. Na een pittig half jaar in de Hoofdklasse mogen we ons het komende half jaar verheugen op een half jaar in de 1e klasse, deze gaat van start op 1 februari. Om ons daar zo goed mogelijk op voor te bereiden werd er afgelopen zaterdag geoefend tegen GJS JO13-1. Een inmiddels bekende tegenstander, aangezien we daar eind vorig seizoen en begin van dit seizoen ook al tegen gespeeld hebben. Toen waren zij nog druk bezig met het bepalen van de definitieve selectie, dus wel leuk om de ontwikkeling van hun team te zien.

We waren afgelopen zaterdag compleet en dat betekende dus dat we met 13 spelers de strijd aan konden gaan met GJS. Aangezien het alweer een tijdje geleden was dat we een wedstrijd hebben gespeeld werden alle basisafspraken weer goed doorgenomen. De spelers hadden er duidelijk zin in, want het omkleden ging in een recordtempo, als dit tempo ook na de trainingen en wedstrijden behaald zou worden dan zou dat een hoop wachttijd schelen. Om 10.00 werd er thuis afgetrapt en we moesten duidelijk weer even wennen, want in de openingsfase konden we de bal niet goed rond laten gaan. Het was wat onrustig en de duels op het middenveld werden meer verloren dan gewonnen. GJS was de bovenliggende partij en zij wisten elkaar makkelijker te bereiken. De verdediging kwam hierdoor wat onder druk te staan, maar toch kreeg de tegenstander niet veel kansen. Wel een aantal kansen en één daarvan werd benut. Deze tegengoal ontstond uit een omschakelmoment waarbij we als team niet goed stonden opgesteld, de buitenspeler van GJS gunde zijn teamgenoot die opgesteld stond bij de 2e paal een niet te missen kans. Wij kregen in de eerste twintig minuten alleen via Luuk een aardige mogelijkheid, op aangeven van Manu kon hij de bal helaas niet genoeg kracht meegeven om de keeper te passeren. GJS kwam na deze kans van Luuk via een corner op een 0-2 voorsprong. Door een dekkingsfout kon de speler van GJS bij de 1e paal vrij makkelijk de bal binnenkoppen.

Na het inbrengen van Kyan kreeg we wat meer diepgang in het spel en werden we dreigender. Ook voetballend begonnen we elkaar beter te vinden en dit resulteerde nog voor rust tot de aansluitingstreffer van Kyan. Met een redelijk positief gevoel konden we dus gaan rusten. Tijdens de rust werden wat dingen doorgenomen en we waren ervan overtuigd dat we deze wedstrijd nog konden winnen.

Na rust waren wij de meest gevaarlijke ploeg en al vrij snel na rust was het opnieuw Kyan, op aangeven van Benjamin, met een doelpunt en de stand was dus gelijkgetrokken. Kyan kreeg daarna nog een aantal dotten van kansen, maar Kyan was in de één op één met de keeper helaas niet succesvol. En als je als team zijnde zoveel kansen mist, dan ben je altijd bang dat deze goal aan de andere kant gaat vallen. Dit gebeurde ook bijna, na een klutssituatie voor de goal werd de lijn net voor/op/over de lijn gekeerd. Daarna wisten wij dan toch op voorsprong te komen. Een corner werd binnengetikt door Olaf, de bal ging uiteindelijk via Kyan in het doel en de voorsprong was een feit. Ook na deze goal kregen we weer kansen om de wedstrijd te beslissen, maar opnieuw wisten we de kansen niet te benutten. GJS ging natuurlijk ook op zoek naar de gelijkmaker, maar hele grote kansen kregen zij niet. Vlak voor tijd wisten we de wedstrijd te beslissen en opnieuw was het Kyan die deze goal wist te maken. Voor een groot gedeelte kwam deze goal tot stand na een goed genomen vrije trap van Benjamin. De keeper wist de bal niet goed te verwerken en Kyan was er snel bij om de bal tegen de touwen te jagen.

Een leuk begin dus na de winterstop tegen een leuke tegenstander om tegen te voetballen. In de 1e klasse zullen we hen ook weer tegenkomen. Volgende week oefenen we weer thuis, dan tegen Baronie JO13-2.