5 - 3

Kozakken Boys 5

5e klasse 17

25 januari 2020 14:30

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop weer op het programma. Het betreft een wedstrijd tegen Schelluinen 4. Deze wedstrijd stond eigenlijk nog voor de winterstop op het programma, maar door afgelastingen ging deze wedstrijd niet door. Schelluinen is op dit moment hekkensluiter met slechts een punt uit acht wedstrijden. Op voorhand waren de Boys dus favoriet om deze wedstrijd te winnen. Tim en Stan deden vandaag niet mee wegens blessures, zodoende waren we dus met vijftien man afgereisd naar Schelluinen. De basis was als volgt: Martijn – Stijn-Niels-Christian-Oscar – Scott-Tiemen-Stef – Ruben-Mark-Thomas.

De eerste helft was een richtingsverkeer. Schelluinen zakte massaal in en voor hen was het slechts tegenhouden. Het was voor de Boys lastig om tot echt grote kansen te komen en het waren slechts een paar schoten in het eerste kwartier die de keeper daadwerkelijk testten. Vlak daarna ging Mark een op een richting de keeper. Vlak voor de zestienmeter werd hij neergehaald door een verdediger van Schelluinen. Volgens de regels is dit een rode kaart, maar de dramatische leidsman van dienst gaf aan kaarten niet nodig te vinden op dit niveau. Dit was een van de vele arbitrale dwalingen van deze man in het nadeel van de bezoekers.

Even later viel dan toch de 0-1. Een goede corner van Stijn vond het hoofd van Mark en hij kon voor de voorsprong zorgen. De druk op het doel van Schelluinen bleef onverminderd groot en Schelluinen kwam zelf absoluut niet tot een aanval. Richting het eind van de eerste helft werd de voorsprong verdubbeld. Thomas zette de aanval zelf op, zocht de kaats met Stef en ramde de 0-2 tegen de touwen. Hierna bleven grote kansen uit en zo werd de rust gehaald met een voorsprong.

In de rust werd er viermaal gewisseld. Thomas, Ruben, Christiaan en Stef werden vervangen door Kevin, Sander, Luc en Sam. Vanaf het begin van de tweede helft ging alles mis bij de Boys en zakte iedereen massaal door het ijs. Schelluinen had het systeem iets aangepast en bracht een nieuwe spits in. Pas later bleek het dat deze ruim 25 jaar in het eerste elftal van Schelluinen had gespeeld. Iets wat ook terug te zien was in de dingen die hij liet zien op het veld.

Schelluinen zette vanaf het begin vroeg druk en een reeks aan corners voor de thuisploeg zorgde voor de aansluitingstreffer. De Boys probeerde te blijven voetballen en door middel van de opbouw onder de druk van Schelluinen uit te spelen. Zo gebeurde dat ook vlak na de 1-2 en kwam de bal bij Kevin. Deze kreeg een schop en verloor zo de bal. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in, iets wat tot ongeloof leidde bij de uitploeg. Dit werd versterkt door het feit dat na deze overtreding Schelluinen de 2-2 wist binnen te schieten. Protesten hielpen niet bij de arbiter, die aangaf dat klachten aan zijn adres te wijten waren aan het gedrag van Boys.

De malaise was compleet toen Schelluinen ook nog voor de 3-2 zorgde. De spits van dienst stond meters buitenspel, Christian vlagde ook hiervoor, maar de arbiter negeerde hem compleet en gaf een geldige goal. Ongeloof alom, door twee onterechte tegengoals werd er nu tegen een achterstand aangekeken. Na deze voorsprong zakte Schelluinen weer wat in en kwamen de Boys weer iets meer tot aanvallen. Thomas werd ingebracht voor Oscar en dit zorgde voor toenemende dreiging. Uiteindelijk zorgde dit ook voor de gelijkmaker. De bal kwam voorin bij Niels terecht, deze gaf de bal op Thomas die zorgde voor de 3-3. Hierna bleef het even rustig aan beide kanten en was het wachten op grote kansen. Het was uiteindelijk Schelluinen bij wie dit wel lukte. Fouten in de defensie van de Boys zorgde voor de 4-3 voor Schelluinen. De 5-3 volgde kort daarna toen de uitploeg alles of niks gingen spelen en veel ruimtes achterin weggaf.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Unitas 4 op het programma. Net als Schelluinen staan deze laag op de ranglijst. Vandaag is echter wel gebleken dat dat niks zegt.