Scheidsrechter

onbekend.

Onbekend

Klinkende bekerzege Kozakken Boys MO15-1.
Zaterdag 12 oktober. Vandaag geen competitie verplichtingen voor onze Kozakken Boys MO15-1 . Maar we waren niet vrij ,want de eerste knock out ronde van de districtsbeker stond op het programma. In de poule pakten we drie keer de volle winst tegen achtereenvolgens Sleeuwijk (1-8), Sliedrecht (0-17) en Meerkerk (7-0). Als poulewinnaar gingen we dus de “koker” in en werden we enige weken geleden gekoppeld aan Hardinxveld MO15-1. Dit meiden team uit Zuid-Holland won eveneens al hun poulewedstrijden. Dit deden ze tegen Stedoco MO15-1 (1-4), Peursum MO15-1 (7-0) en Sliedrecht MO15-2 (0-8). Dus werd er vanmorgen om 9:15 verzameld aan de Zwaaier in regenachtige omstandigheden. We waren niet compleet vandaag , want we misten deze voetbalzaterdag Anna, Luana en Amber. Hierdoor hadden we dus versterking nodig en die vonden wij in Kayra de Kuiper en Kimberly Dirks. Rond kwart voor 10 arriveerden wij in Hardinxveld op sportpark Sluisweg en konden de meiden zich klaar gaan maken voor de bekerstrijd. De leiding had wel wat zenuwen ,want wat was de sterkte van deze tegenstander die het in de competitie ook goed doen? Op het kletsnatte kunstgrasveld werden de handen geschud van de tegenstander en floot de scheidsrechter stipt 10:30 af voor het begin van de wedstrijd.
Onze dames waren meteen scherp en trokken ten strijde . Dit resulteerde na 4 minuten al in de 0-1 en wie anders dan onze topscoorder Noa Kieboom maakte hem na een prachtige pass van Tess. Een aardige opsteker zo’n vroege goal, maar we moesten op onze hoede blijven . Want Hardinxveld was zeker niet slecht en had een aantal creatieve speelsters in hun midden. Maar onze meiden bleven toch wel de bovenliggende partij. Fysiek waren we sterker en het voetbal dat wij lieten zien ,was verzorgd en mooi om naar te kijken de eerste helft. In de 14e minuut werd de score verdubbeld en was het wederom Noa Kieboom die op aangeven van Marieke de 0-2 binnen schoot. De score had nog iets hoger kunnen uitvallen voor rust, maar Tess zag haar schot over gaan en Kimberly schoot nog hard tegen de buitenkant van de paal. Dus werd er met een 0-2 voorsprong de kleedkamer opgezocht en konden we terugkijken op een zeer goede eerste helft. Maar het gevoel dat de buit al binnen was hadden we nog niet ,dus moesten we niet gaan verslappen in het tweede bedrijf. Gelukkig deden onze strijdsters dat zeker in het begin niet en gingen vrolijk verder waarmee ze in de eerste helft gestopt waren. Drie minuten na rust bracht onze “gastspeelster” Kimberly de stand op 0-3. Eerst pareerde de keepster nog haar schot, maar de keiharde rebound ging wel fantastisch tegen de touwen. Deze voorsprong gingen onze Kozakken Girls natuurlijk niet meer wegegeven. Rond de 43e minuut kwamen we op een 0-4 voorsprong . Doelpuntenmaakster was wederom Kimberly die op aangeven van Kayra haar tweede van de ochtend maakte.
De krachten aan Hardinxveldse zijde vloeiden weg en hiermee ook de spanning, uiteraard mede veroorzaakt door onze grote voorsprong. Ook bij de Werkendamse aanhang verslapte de interesse lichtelijk, want de meest lollige anekdotes over het kermis duo Ad en John kwamen voorbij. Ik kan u vertellen dat er heel wat polshorloge gewonnen werden. Terug naar de wedstrijd, onze meiden deden het wat rustiger aan na de 0-4 . Toch liep de score nog wat verder op na goed door jagen van Marieke op de keepster. Deze kreeg de bal niet klem en hierna was het Noa Kieboom die de bal prachtig met een boog in het doel legde, 0-5. De wedstrijd ging met deze stand niet eindigen, want na een eigen doelpunt van Hardinxveld kwam de eindstand te staan op 0-6. Door deze overwinning gaan we door naar de volgende ronde van de beker en gaan we weer afwachten wie er nu op ons pad gaat komen. Het zijn mooie tijden voor onze MO15-1. In de competitie draaien we lekker mee bij de bovenste plaatsen, we bekeren weer door en dan gaan we aanstaande woensdag onze eerste wedstrijd spelen om de Raaak Cup. Een regionale competitie , waardoor we hopelijk weer wat lekkere potjes extra mogen spelen. Onze eerste tegenstander zijn onze buren Sleeuwijk MO15-1 , waarin we in de beker dus met 1-8 van wonnen. Maar zoals iedere wedstrijd zal deze ook weer gewoon op 0-0 beginnen. Om 19:00 trappen we af en kom kijken bij deze heuse derby .Er zijn nog wat uitslagen te melden ,want er werden een aantal inhaalwedstrijden gespeeld in onze competitie. GRC-14 tegen NOAD’32 werd 1-1, ST Almkerk/Altena tegen Asperen bleef 0-0 en Stedoco tegen Well werd 3-1. Door die laatste uitslag staan wij op doelsaldo op een tweede plaats. Meiden, lekker gespeeld vandaag. Zoals gezegd ,was het in de eerste helft af en toe aardig tikkie / takkie . Dat zie je dus niet alleen in Amsterdam , maar ook bij onze Kozakken Boys MO15-1 . Op naar woensdag.