61'
63'

2e klasse 05

14 december 2019 12:30

Zaterdag 14 december. Na de met 2-1 gewonnen derby van vorige week tegen Sleeuwijk ,mochten we vandaag weer aan de bak met onze Kozakken Boys MO15-1. Afgelopen week trainden we voor de laatste keer in 2019 en kijken we al langzaam uit richting de vakantie en de gezellige dagen die eraan zitten te komen. Vandaag was het tijd voor de voorlaatste wedstrijd in deze najaarscompetitie en mochten we op bezoek gaan bij de hekkensluiter. We hebben het dan over de Waardenburg-Neerijnen- Combinatie MO15-1 , kortweg WNC MO-15-1 genaamd. Dit team is niet te benijden ,want zij gaan wekelijks eraf met grote cijfers. Tot aan onze wedstrijd hadden zij 9 wedstrijden gespeeld en ze allemaal verloren. Wij willen graag tweede worden achter de inmiddels gekroonde kampioen Theole MO15-1, dus moesten wij geen medelijden gaan hebben met deze tegenstander. Meerkerk MO15-1 had zijn laatste wedstrijd eerder op de dag al gewonnen met 8-0 van SteDoCo en had voor even de tweede plaats weer veroverd. Wij verzamelden vandaag om 11:15 bij de Zwaaier en door een aantal afwezigen zag ons team er iets weer anders uit . Naast Amber ontbrak ook de nog geblesseerde Anna en had Luana andere verplichtingen deze zaterdag. We klopten dus maar weer aan bij de leiding van de MO13-1 of we er weer twee mochten “lenen”. Gelukkig was dit weer geen probleem en gingen Indy Damen en Kira Verbeek met ons mee richting Waardenburg. Ook ging de van een blessure herstellende Dione met ons mee en zou plaats gaan nemen onder de lat. Nog steeds wat last van haar heup, maar keepen moest wel lukken. Hierdoor kon onze vaste keepster Gwen als veldspeelster meedoen, iets wat ze ook graag doet.
Met een hele grote aanhang arriveerden wij in het Gelderse Waardenburg, waar wij mochten gaan spelen op veld 1 wat klem langs de snelweg A2 ligt. Met al die voorbij razende auto’s en zeer harde wind , was het moeilijk communiceren vandaag. Zelfs coach Addy Visser had moeite de meiden te bereiken ,ondanks zijn voldoende decibellen die hij over een veld kan laten gaan. De meiden deden hun warming up en om half 1 werd er afgetrapt op sportpark De Korte Woerden. Zou het een eenzijdige pot gaan worden of kwam het tot een Gelderse verrassing? De eerste aanval was voor WNC ,maar na een minuut of 6 gingen voor het eerst de handen de lucht in aan Werkendamse zijde. Het was Marieke die de score opende en de 0-1 op het bord zette. Hierna schoot dezelfde Marieke hard op de binnenkant van de paal en kwam deze in de handen van de keepster. Lat en paal werden overigens door onze meiden veelvuldig geraakt vandaag ,maar dit terzijde. In de 12e minuut schoot Noa Kieboom, na ook eerst de paal geraakt te hebben, de 0-2 tegen de touwen. Onze meiden leken los en gingen op jacht naar een nog beter positief doelsaldo. In de 20e minuut was het weer raak en scoorde Marieke op aangeven van Noa Kieboom de 0-3. Meteen een minuut later gebeurde het omgekeerde en stuurde Marieke Noa weg en werd het 0-4. De koek was voor rust nog niet op , want in de 27e minuut was het wederom Marieke die haar hattrick compleet maakte met haar derde goal, 0-5.Voor rust viel er nog 1 , want in minuut 32 maakte ook Noa Kieboom haar hattrick,0-6. Of de Werkendamse aanhang deze goal ook heeft gezien , moeten we nog terug kijken op de VAR beelden. Volgens onze speelsters zaten die toen al lang en breed in de warme kantine aan de koffie, thee en bitterballen. Wij gingen ook na 35 minuten even opwarmen en werden na 10 minuten rust weer opgehaald door de scheidsrechter voor het tweede bedrijf.
Er was vooraf door de leiding beloofd als de meiden net als kampioen Theole met 0-20 zouden winnen , we dan de Waardenburgse Mac Donalds zouden opzoeken met het team. Er was dus werk aan de winkel voor onze strijders . In de 40e minuut frommelde Noa Kieboom haar vierde goal van deze middag binnen en maakte zij er 0-7 van . Hierna was het de beurt aan de van een blessure herstelde Bente , die met hard afstandsschot de stand in de 46e minuut op 0-8 bracht. Zoë ,die eveneens hersteld is van een blessure , vond ook het netje hierna weer eens en bracht met haar schot in de 48e minuut de stand op 0-9. Nu ging het hard en moest de leiding alvast hun banksaldo gaan checken voor de Mac???? Minuut 49, nu was het weer Noa Kieboom die de keepster verschalkte ,0-10. Bente vond haar ene goal ook nog niet genoeg vandaag en schoot wederom hard van afstand de bal binnen, 0-11 in de 51e minuut. De meiden gingen vrolijk verder en bleven de aanval zoeken tegen deze dappere Waardenburgse meiden. Keepster Gwen ,die dus vandaag als speelster te bewonderen was , scoorde in de 53e minuut de 0-12. Met nog een minuut of tien te spelen zou de monsterscore die Theole MO15-1 hier neer zette, niet meer gehaald worden. Er werden nog wel twee goals binnen geprikt door topscoorder Noa Kieboom en werd deze zeer eenzijdige wedstrijd met 0-14 gewonnen. Een knappe wedstrijd met deze weersomstandigheden en werden de meiden van WNC bedankt voor de wedstrijd. Laten we voor hun hopen dat ze na de winterstop in een wat minder sterke competitie worden ingedeeld. Wij hebben met deze overwinning definitief beslag gelegd op de tweede plaats in deze 2e klasse. Gefeliciteerd meiden met deze mooie prestatie. Er rest nu nog 1 wedstrijd en die spelen we volgende week in en tegen Asperen om 10:45. Onze coach Addy Visser zal dan helaas niet aanwezig zijn, want die zit dan waarschijnlijk heerlijk te bubbelen in Center Parcs. Coach ,bedankt voor deze gezellige eerste seizoenshelft. Noa H, Zoë, Bente, Joyce, Lieske, Marloes. Noa K, Tess, Dione, Isa, Gwen, Marieke en zeker ook onze gastspeelsters Indy en Kira, lekker gespeeld vandaag. Als we nog iets scherper waren geweest en het houtwerk iets minder hadden getest, waren we vandaag denk ik boven de 20 goals gekomen. Die Mac Donalds of een ander uitje komt later dit seizoen zeker nog een keer goed. Op naar de laatste schoolweek en dan vakantie dames. Tot volgende week zaterdag.