Unitas 4

5e klasse 17

1 februari 2020 12:00

Gertjan Potters

Na het teleurstellende verlies van vorige week tegen nummer laatst Schelluinen stond vandaag de wedstrijd tegen Unitas 4 op het programma. De eerdere wedstrijd tegen Unitas werd met 1-5 gewonnen, wat toen de eerste driepunter van de competitie was. Er werd vandaag om half een afgetrapt onder leiding van Gertjan Potters in de volgende samenstelling. Martijn – Stijn-Niels-Christian-Sander – Kevin-Tiemen-Tim – Luc-Mark-Thomas.

Vanaf het begin was het spelbeeld eentonig. Kozakken Boys had de bal en speelde op de aanval. Dit resulteerde nog niet echt in grote kansen, maar de eerste kans was wel een goal. Christian ging op avontuur met de bal van achteruit en kreeg de bal bij Mark, deze speelde hem handig terug naar Christian die zo voor de verdiende voorsprong kon zorgen. De thuisploeg ging op dezelfde voet verder en Unitas had helemaal niets in te brengen. Zo rond minuut twintig werd de voorsprong verdubbeld. Dit keer ging onze andere centrale verdediger Niels op avontuur en net als Chris kwam hij goed voor de goal uit en zorgde zo voor de 2-0.

De enige vraag die nog restte na de 2-0 was wat de uiteindelijke uitslag zou worden. Kans na kans stapelde zich op, maar verschillende spelers van de Boys hadden het vizier nog niet op scherp. De 3-0 was de mooiste goal van de middag. Tim veroverde de bal zelf en op het moment dat de bal halfhoog opstuitte volleerde Tim de bal zo de kruising in. De laatste goal voor de rust kwam op de naam van Thomas. Een bal van Mark werd niet verwerkt door de slapende achterhoede van Unitas en zo kon Thomas met een droge schuiver zorgen voor een ruststand van 4-0.

Na rust kwamen er vijf andere spelers het veld in. Niels, Tiemen, Thomas, Mark en Christian namen plaats op de bank en Stef, Sam, Ruben, Oscar en Scott kwamen het veld in. De stormloop richting het doel van Unitas ging onverminderd voort en nog meer kansen dan in de eerste helft werden gemist. Met name onze rechtsback Stijn had het vizier niet op scherp en had zeker in de tweede helft voor een hattrick kunnen zorgen.

Het bleef voor hem maar bij een goal. Tim probeerde opnieuw om een wondergoal te produceren, maar deze keer ketste zijn schot af op de keeper. Stijn was er echter snel bij en kon zo, met links!, de 5-0 op het bord zetten. Hierna was er voor de mannen van het vijfde nog slechts een taak over. Zorgen dat Ruben eindelijk zijn eerste competitiegoal of assist kon gaan maken. Dit lukte pas aan het eind van de wedstrijd. Bijna versloeg Sam Tim in de strijd om de mooiste goal van de wedstrijd. Als een volleerd acrobaat hing hij in de lucht om met een omhaal te gaan scoren. Helaas miste hij de bal volledig en zo kwam de 6-0 nog niet tot stand.

Voordat Ruben zijn glorieuze moment kon beleven zorgde eerst Niels nog voor de 6-0. Een aanval over een aantal schijven kwam uiteindelijk uit bij Kevin, deze gaf de bal mee op Stijn die met een afgemeten voorzet Niels bediende en die de bal goed binnengleed bij de tweede paal. Eindelijk was daar het moment van Ruben. Na ruim 400 minuten zonder kreeg hij de bal na een goede aanval van Scott en rondde beheerst af en tekende zo ook voor de eindstand.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Arkel op het programma. De thuiswedstrijd werd eenvoudig met 7-0 gewonnen en kijkend naar de ranglijst zijn de Boys ook dit keer de favoriet. Ondanks de nederlaag van vorige week wordt de ranglijst nog steeds door het 5e aangevoerd met een voorsprong van 3 punten op naaste belager Hardinxveld. De strijd om het kampioenschap is dus nog lang niet beslist.