Kozakken Boys 5

5e klasse 17

7 december 2019 12:00

H (Huib) vd Heuvel

Zaterdag stond de op een na laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Net als de laatste paar wedstrijden was ook deze tegen een buurtgenoot, in dit geval Almkerk. Over onze tegenstander was vooraf weinig te zeggen. Veel nederlagen in het begin hadden ervoor gezorgd dat zij ergens onderin de middenmoot stonden. Op papier dus voor de Boys een wedstrijd die gewonnen moest worden. We reisden af naar Almkerk met maar 13 man. Niels en Kevin waren mee met het tweede elftal, Oscar had een bedrijfsuitje en ook Ruben was afwezig. Om 12 uur werd er afgetrapt, op een niet al te best veld,  in de volgende samenstelling. Martijn – Stan-Christian-Scott-Sander – Stef-Tiemen-Tim – Sam-Mark-Thomas.

De wedstrijd begon niet goed voor de bezoekers. Afwachtend spel en een fanatiek Almkerk zorgde ervoor dat de Boys naar achter werden gedreven en niet goed in het eigen spel kwamen. Dit zorgde er dan ook voor dat na een minuutje of tien de eerste tegengoal werd geïncasseerd. Een vrije trap voorin voor de Boys werd slecht genomen en zorgde zo voor een counter van Almkerk. Als er dan ook niet goed wordt omgeschakeld is het voor Almkerk niet al te lastig om te scoren. Zo stonden de mannen uit Werkendam voor de derde keer dit seizoen op achterstand.

Dit zorgde in eerste instantie nog niet voor een zogenoemde wake up call. De Boys kwamen wel iets beter in het spel en drongen Almkerk iets terug op eigen helft, maar gevaarlijk werd het allemaal niet. Het enige beeld wat niet veranderde was het beeld van harde tackles op de bezoekende ploeg. Meermaals werd een charge uitgevoerd op de enkels van de Werkendammers, echter vond de leidsman dat de bal altijd in de buurt was en floot zo veel te weinig.

Naarmate we richting het half uur gingen drongen de bezoekers meer en meer aan, kansen werden gecreëerd en helaas ook gemist. Zo rond de dertigste minuut was het dan eindelijk raak. Druk zetten van Mark zorgde ervoor dat hij de bal kreeg, hij zag de lopende Thomas en gaf deze goed mee in de loop waardoor Thomas op de keeper af kon en de gelijkmaker kon binnenschieten. Verder werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

Na rust kwamen de Boys terug het veld op met twee nieuwe spelers. Stan kon niet meer verder en Stijn kwam erin, ook Sam nam plaats op de bank en voor hem kwam Luc erin. In de tweede helft werd er wel wat beter begonnen door de mannen uit Werkendam. Almkerk werd veel naar achter gedrukt en werd zelf niet gevaarlijk. Door (te) veel strijd te leveren probeerde ze het gelijke spel te handhaven. Stef kon ook niet meer verder halverwege de tweede helft en hij liet zich vervangen door Sam.

Twintig minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. De bal werd achterin gewonnen en Sam speelde deze naar Thomas, die leverde de bal perfect af bij Luc. Luc stapte op de brommer en sprintte naar de goal en schoot knap de 1-2 binnen. De voorsprong werd uitbundig gevierd en zorgde er ook voor dat Almkerk wat meer risico moest gaan nemen. Dit zorgde voor meer kansen voor de Boys, maar onder andere Sam, Stijn en Thomas konden de marge niet vergroten.

De 1-3 viel uiteindelijk wel, een goede steekbal op Thomas gaf hem vrij spel. Hij was echter niet zelfzuchtig en gaf de bal af op de meegelopen Sam die nu wel de bal tegen de touwen schoot. De wedstrijd was gespeeld en zo konden na het laatste fluitsignaal weer drie punten worden bijgeschreven bij het totaal.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Er wordt om 14:30 afgetrapt bij Schelluinen, deze bezetten de onderste plaats van de ranglijst en lijken dus de zwakste broeder van de competitie. Hopelijk wordt deze wedstrijd gespeeld, al is dit maar afwachten kijkend naar het groot aantal afgelastingen van Schelluinen.