GJS 8

5e klasse 17

15 februari 2020 12:00

Arie Verdoorn

Na een stroeve competitiehervatting in Schelluinen is de vorm weer helemaal teruggekeerd bij het 5e. Twee goede overwinningen op Unitas en Arkel betekende behoud van de eerste plek met drie punten voorsprong op achtervolger Hardinxveld. Vandaag stond de wedstrijd tegen GJS 8 op het programma. De uitwedstrijd werd gewonnen met 2-4, mede dankzij drie goals en een assist van Thomas. Vooraf werd dus een lastig potje voorspelt, iets wat in de praktijk heel anders bleek. Vlak voor de aftrap deelde GJS mee dat ze maar 12 man op de been hadden kunnen brengen, waarvan er bij twee serieus getwijfeld kon worden of deze ooit eerder een bal hadden aangeraakt. Op de langdurig geblesseerde Stan na waren wij compleet vandaag en trapten onder leiding van Arie Verdoorn op het hoofdveld in de volgende formatie af. Martijn – Stijn-Scott-Christian-Sander – Kevin-Tiemen-Tim – Mark-Niels-Thomas.

Al vanaf de eerste minuut was de thuisploeg heer en meester en werd GJS ver op de eigen helft gehouden. Duidelijk was te zien dat de ploeg niet op elkaar was ingespeeld, wat resulteerde in een gatenkaas achterin en veel kansen voor de Boys. Al binnen tien minuten kwam het 5e op voorsprong. Mark vond Niels met een goede pass en voor hem was het een koud kunstje op voor de 1-0 te zorgen. Er werd besloten dat vandaag aan het doelsaldo gewerkt kon gaan worden. De druk op de goal van GJS bleef onverminderd groot en al snel volgde de uitbreiding van de score. Tim zag Sander een loopactie maken en gaf de bal mee in de loop. Sander op zijn beurt legde de bal terug op Niels die zo voor zijn tweede goal van de middag kon zorgen.

Kansen bleven komen en zo volgde ook de 3-0. Thomas werd goed gevonden door Kevin en voor onze topscorer betekende dit zijn 21ste treffer van het seizoen. GJS hergroepeerde zich en leek iets beter grip te hebben op het aanvalsspel van de Boys. Zo’n tien minuten voor de rust zorgde Kevin voor de mooiste goal van de wedstrijd. Een uittrap van de keeper van GJS kwam uiteindelijk bij Niels terecht die de bal met een lobje over de defensie legde. Kevin nam de bal vol op de pantoffel en de bal plofte prachtig in het netje. Er werd nog voor de rust even aangezet wat uiteindelijk resulteerde in een 7-0 ruststand. Mark, Tim en Niels, die zo zijn hattrick voltooide, waren de doelpuntenmakers.

In de rust werd het een en ander gewijzigd. Niels, Tim en Kevin verlieten het veld om mee te gaan met de supportersbus richting Spakenburg. Voor hen kwamen Luc, Stef en Sam het veld in. Ook Thomas maakte even plaats en voor hem kwam Oscar erin. Deze was echter verre van fit door een vrij wilde vrijdagavond. Mede door een blessure van Martijn stond Oscar de tweede helft, gelukkig voor hem, onder de lat en stond Martijn in de punt van de aanval. Ruben gaf aan dat hij aan twintig minuten genoeg had om te scoren en zo bleef zijn invalbeurt nog even uit.

De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft met een constante stroom aan kansen voor de Boys. De eerste twee goals na rust nam Sam voor zijn rekening na assists van Sander en Stijn. Gelegenheidsspits Martijn had er ook zin in en produceerde net als Sam ook twee goals, waarvan de laatste er aardig in zat. Of deze klasse goals kwamen door een gezellige vrijdagavond laten we even in het midden, alleen Martijn kan dat weten. Feit blijft dat hij een mysterieuze blessure had opgelopen aan zijn vinger, waarvan niemand nou echt de oorzaak weet.

De dubbelde cijfers waren inmiddels al bereikt en dan krijg je het feit dat spelers wat zelfzuchtig worden. Met name Sander was nadrukkelijk opzoek naar zijn goal, maar schoot meer ballen over het vangnet dan tussen de palen. Met drie assists had hij echter zijn bijdrage al geleverd vandaag, zagen ook pa en ma. Ruben maakte zijn woorden waar en tekende na een goede actie voor de 12-0. De prima fluitende scheidsrechter floot hierna af en zo stapte de Boys met een zeer ruime zege van het veld.

De komende twee weken wordt er rust gehouden. Verschillende spelers gaan de sneeuw opzoeken in Oostenrijk en natuurlijk hijst iedereen zich weer in zijn carnavalsoutfit. De competitie wordt op 7 maart hervat met een uitwedstrijd tegen Sleeuwijk. Op sportpark De Roef wordt om 13:00 afgetrapt.