Kozakken Boys 5

5e klasse 17

7 maart 2020 13:15

Ivo Dolislager

Zaterdag stond voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd tegen Sleeuwijk op het programma. Ditmaal was Sleeuwijk 7 de tegenstander. Dat er om 13:15 werd afgetrapt is te danken aan de Boys. Vrijdagochtend appte spelers van Sleeuwijk dat zij maar tien man hadden en geen scheidsrechter. De vraag was dan ook of de wedstrijd kon worden ingehaald op een later tijdstip. Niemand zat hier echter op te wachten en er werd een creatieve oplossing aangedragen.

De Boys zouden een scheidsrechter meenemen en Sleeuwijk zou voor genoeg eigen spelers zorgen. Niemand minder dan Ivo Dolislager ging mee naar Sleeuwijk om de wedstrijd in goede banen te leiden. Dat hij aan het eind van de wedstrijd vergat zijn zwager van het veld te sturen werd hem maar net vergeven. Er werd afgetrapt in de volgende formatie. Martijn – Stijn-Scott-Oscar-Sander – Kevin-Tiemen-Tim – Mark-Niels-Luc. Op de bank zaten Thomas, Ruben, Stef en Sam. Christian was vandaag afwezig en Stan achtte zichzelf nog niet fit genoeg voor speelminuten.

De wedstrijd werd gespeeld op een niet al te best veld en daarom waren het vooral slordigheden die in de eerste minuten de boventoon voerde. Foute passes en verkeerde aannames aan beide kanten zorgde voor een rommelig spelbeeld. Het waren wel de bezoekers die probeerde aan te vallen en voor een snelle goal te zorgen. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk stond de defensie nu een stuk beter en was met beter opgewassen tegen de aanvallende kwaliteiten van de Boys.

Uiteindelijk kwam dan toch de verdiende voorsprong op het bord. Na een afgeslagen aanval van de Boys wilde Sleeuwijk uitverdedigen. Dit mislukte compleet toen Tim de bal veroverde en met rechts knap de 0-1 binnenschoot. De ban was gebroken en in het restant van de eerste helft kwam Sleeuwijk er niet uit. Na slordigheden achterin kreeg de spits van Sleeuwijk een opgelegde kans, maar hij joeg de bal hoog in het vangnet. De Boys zelf kwamen nog wel een paar keer tot een aanval wat ook gevaar opleverde. Een aanval over rechts kwam terecht bij de doorgelopen Tiemen. Hij gaf de bal voor en via de kluts kwam deze bij Tim die aantekende voor zijn tweede goal, wat tevens ook de ruststand was.

In de rust werd besloten een aantal keer te wisselen. Niels, Stijn en Mark verlieten het veld en Stef, Sam en Thomas kwamen er voor hen in. Ruben bleef nog even zitten, aangezien hij niet helemaal fit was. De tweede helft was zo mogelijk nog meer eenrichtingsverkeer dan de eerste helft. Sleeuwijk kwam nu helemaal niet meer de eigen helft af en het was wachten op de volgende goal. Deze kwam van de voet van Thomas die een voorzet met links vanaf zo’n dertig meter in het doel zag waaien. De meeste mensen zeggen geluk, maar alleen de echte kenners zagen het ware talent wat even kwam bovendrijven. Dat hij later nog een briljante panna maakte bij een ingevallen speler van Sleeuwijk 1, blijkbaar mag je ondanks een schorsing en speelverbod wel je opwachting maken bij lagere elftallen???, bleek wel dat Thomas moeiteloos meekan op een hoger niveau.

Goals vielen er nog meer en zowel Tim als Thomas scoorde een onvervalste hattrick. Thomas tekende na een korte solo voor de 0-4 en Tim scoorde uit een meer dan terecht gegeven strafschop zijn derde goal van de middag. Ruben, inmiddels ingevallen, gooide er een dribbel uit en schoot beheerst de 0-6 binnen. Thomas tekende op voor het slotakkoord en zo de 0-7 eindstand. Sleeuwijk 7 heeft deze wedstrijd geen enkel schot op doel geproduceerd, voor Martijn was deze wedstrijd zo slaapverwekkend dat hij maar liefst 265 keer naar rechts heeft kunnen swipen op Tinder zonder dat ook maar iemand het doorhad.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Woudrichem op het programma. De uitwedstrijd staat bij de Kozakken nog goed in het geheugen met een zwaarbevochten 0-2 zege. Woudrichem heeft slechts achttien goals tegen, altijd nog meer dan de Boys, maar het belooft opnieuw een zware pot te worden. Om 12:00 wordt er afgetrapt op de eigen Zwaaier en wordt er geprobeerd voor de vijfde keer op rij te winnen, met hopelijk ook voor de vijfde keer geen tegengoal. Wij willen Ivo nog bedanken voor het fluiten van deze wedstrijd en hopelijk dat hij, wanneer nodig, nog een keer onze leidsman wilt zijn.