70'

2e klasse 05

23 november 2019 10:15

onbekend

Zaterdag 23 november. Vandaag mochten we ons gaan opmaken voor een op voorhand lastige uitwedstrijd in competitieronde nummer 8. Meerkerk MO15-1 was de tegenstander waar we op bezoek mochten. We hadden ze al eerder getroffen dit seizoen en wel in de poulefase van het bekertoernooi. Op een woensdagavond wonnen we met maar liefst 7-0 en gingen wij mede door deze zege door als groepswinnaar. Maar Meerkerk MO15-1 heeft hun zaakjes inmiddels goed voor elkaar ,getuige hun keurige derde plaats in de competitie. Wij staan stevig op de tweede plaats en het verschil met Meerkerk was voor deze match 4 punten. Het was deze zaterdag flink puzzelen voor ons als begeleiding. Onze keepster Gwen en haar tweelingzusjje Noa waren afwezig door een heerlijk weekendje weg. Door de blessures van de andere tweelingzussen Dione en Zoë , kwam de teller op 4 afwezigen te staan. Wat te doen? Omdat Zoë het verste is in het herstel van haar heupblessure ,werd aan haar gevraagd om te keepen. Gelukkig wilde ze dat doen ,want we wilden de wedstrijd gewoon door laten gaan. Aan de leiding van de MO13-1 werd gevraagd of er twee speelsters na hun wedstrijd richting Meerkerk wilden komen. De meiden Lieke van der Stelt en Kira Verbeek kwamen ons na en dat bleek later geen overbodige luxe. Wij vertrokken zelf om 9 uur met het totaal van 11 meiden richting het inmiddels in de provincie Utrecht liggende Meerkerk. Daar hebben ze afgelopen 14 september een werkelijk prachtig nieuw complex geopend. Rondom wordt er nog flink geklust ,maar de velden, kantine en kleedkamers zijn voor de Meerkerkse leden iets om trots op te zijn.
De ontvangst was ook uiterst vriendelijk en tijdens het bakje koffie voorafgaand aan de wedstrijd kwam er een schaal met soesjes en andere lekkernijen langs. Goed geregeld allemaal. Onze meiden waren zich toen al volop aan het klaarstomen in de kleedkamer en wisten dat dit weleens een taaie klus kon gaan worden. Met onze 11 heldinnen betraden wij het kunstgrasveld en werd de wedstrijd om 10:15 in gang gezet. Even was het aftasten ,maar na 4 minuten spelen stuurde Anna onze Tess aan de rechterkant de diepte in. Zij leverde vanaf de achterlijn een puike voorzet af ,die door Noa Kieboom netjes binnen geschoten werd,0-1. Een top begin voor onze girls ,die hierna menigmaal de aanval bleven zoeken. De 0-2 lag even later op de voet van diezelfde Noa Kieboom, maar helaas schoot zij de bal oog in oog met de keepster in haar handen. Weer even later was de schrik groot , toen Anna naar de grond ging met veel pijn aan haar enkel. Deze was dubbel geklapt, wat vorig seizoen op de training ook al eens was gebeurd. Gelukkig waren net de twee meiden van de MO13-1 gearriveerd, want Anna kon onmogelijk verder spelen. Lieke van der Stelt werd haar vervanger op het middenveld en liet meteen zien dat zij er zin in had. De verdere eerste helft kwam er geen verandering in de stand en blies de scheidsrechter na 30 minuten voetbal voor de rust. Na 30 minuten denkt u? Klopt, de scheidsrechter was abuis en hield de MO13 speeltijd aan . Misschien speciaal voor onze gastspeelster Lieke, maar de MO15 speelt toch echt twee keer 35 minuten. Lachend vergaven wij hem dit foutje , alleen had hij ons wel even in de rust kunnen aangeven dat er dan in de tweede helft 40 minuten gevoetbald zou worden. Dit bleken later zeer dure minuten voor onze Werkendamse meiden. De tweede helft gooide Meerkerk er wat meer strijd in ,maar bleven wij nog steeds de bovenliggende partij en misten wij een aantal mega kansen op een grotere voorsprong.
In de 29e minuut van de tweede helft gebeurde dan hetgene als je zelf de kansen niet afmaakt. Meerkerk kwam op 1-1 en de wedstrijd was weer in evenwicht. Met nog 6 minuten te spelen en met de 5 minuten “blessuretijd” van de eerste helft gingen we knotsgekke minuten tegemoet. In de 33e minuut werd onze pijlsnelle Marieke door de Meerkerkse verdediging heen weg gestuurd. Zij zette de keepster op het verkeerde been en bracht onze Kozakken op een 1-2 voorsprong. Grote ontlading aan rood/witte zijde en nu vasthouden die 3 punten. Daar dacht de geel/zwarte zijde anders over, want in die 1e minuut van de 5 extra “blessureminuten” scoorde Meerkerk de 2-2 na een mooie boogbal over onze keepster. Nu stond de Meerkerkse aanhang in vuur en vlam. Even konden we nog de bietenbrug op gaan ,na wederom een schot van dezelfde meid die de 2-2 maakte. Gelukkig ging haar schot over, want met de winst had Meerkerk dan wel weer teveel gehad. Het aller laatste fluitsignaal klonk en alle trainers, leiders en supporters waren getuige geweest van een zeer mooie clash tussen de heldinnen uit Meerkerk en Werkendam. Het trio trainers van Meerkerk werd lachend de handen geschud ,want wat was dit een heerlijke pot. Uiteindelijk zonder winnaar ,maar dit zijn de wedstrijden waar je beiden beter van wordt. Af en toe op het scherpst van de snede ,maar dat hoort bij het voetbal. De kruitdampen trokken op en wij waren zeer trots op onze meiden. Met de nodige pijntjes en blessures in de ploeg hadden wij er vooraf een zwaar hoofd in ,maar onze dapper strijdende meiden hebben ons versteld doen staan. KLASSE. Wij bedanken uiteraard onze twee gastspeelsters Lieke en Kira voor het mee spelen, keurig gedaan. Op naar volgende week ,waar alweer een lastige uitwedstrijd op het programma staat. Op het prachtige tijdstip van 8:30 worden wij verwacht bij Asperen MO15-1, de meiden die vandaag maar met 2-0 verloren van de onbetwiste koploper Theole MO15-1. Andere uitslagen van vandaag waren ST Almkerk/Altena tegen GRC-14 werd 3-0, NOAD’32 tegen SteDoCo werd 1-1. Well tegen Woudrichem werd 2-4 en WNC tegen Sleeuwijk werd 1-5. Na dit gelijkspel van onze meiden op Meerkerk houden wij ze op 4 punten afstand. Theole MO15-1 zal vermoedelijk met nog drie wedstrijden te spelen de schaal omhoog mogen gaan houden over een aantal weken. Wij gaan uitkijken naar volgende week en gaan dat doen met een nieuwe speelster in ons midden. Mara Lourens is deze week overgekomen van Woudrichem MO15-1 en gaat maandag voor het eerst mee trainen. We heten haar van harte welkom en hopen dat ze zich snel thuis zal voelen bij Kozakken Boys. Isa, Bente, Zoë ,Luana, Marloes, Anna, Tess, Marieke, Noa K, Lieske, Joyce, Kira en Lieke . Meiden. Niet teleurgesteld zijn ,maar wees juist trots wat jullie er met elkaar uitgesleept hebben . Chapeau!!!!! Wij zijn Kozakken Boys!!!