MO15-1 stuurt NOAD'32 zonder punten naar huis.

2e klasse 05

16 november 2019 10:00

Steven den Dunnen

MO15-1 stuurt NOAD’32 zonder punten naar huis.
Zaterdag 16 november. We gaan met elkaar alweer hard op weg naar het einde van het jaar en hiermee ook richting de ontknoping van de najaarscompetitie . Onze Kozakken Boys MO15-1 draait op volle toeren en het is genieten als leiding hoe de meiden op zaterdag hun wedstrijden spelen. Vandaag mochten we ons op gaan maken voor de op 1 na laatste thuiswedstrijd van 2019. Op bezoek in Werkendam kwamen de girls van NOAD’32 MO15-1. Onder hun motto “Nooit Ophouden Altijd Doorgaan” gingen deze meiden proberen het ons moeilijk te maken. Dat dit team wel wat moest kunnen, bleek uit de ranglijst. NOAD’32 had van hun 6 gespeelde wedstrijden er drie gewonnen , 2 verloren en 1 gelijk gespeeld. Ook hun doelsaldo zei dat ze met 14 doelpunten voor niet al te veel scoren, maar dat ze met hun 7 tegendoelpunten er ook niet veel tegen krijgen. Dit kon dus weleens een lastig potje gaan worden en met twee geblesseerden aan onze kant zaten we ook niet dik in de speelsters. Door de nog van blessures herstellende zussen Dione en Zoë , kwam de teller vandaag niet verder dan 12 speelsters. De wedstrijd werd gefloten door Steven den Dunnen, die klokslag 10 uur aan kwam op veld 1 na een aardig feestje op vrijdagavond. Maar toch top hij er was ,want zo dik zitten we bij Kozakken Boys niet in de mensen die een wedstrijdje willen arbitreren. NOAD’32 had overigens maar liefst 17 speelsters bij en dus meer dan voldoende wisselspeelsters.
De wedstrijd werd in gang gezet en wij schoten uit de startblokken . Na amper twee minuten voetbal werd de bal diep geschoten op de pijlsnelle Marieke. Oog in oog met de Aalburgse keepster twijfelde ze geen moment en bracht ons op een 1-0 voorsprong met een bekeken schot. NOAD’32 had ook een snelle linksbuiten die aardig kon voetballen. Die moesten we dus in de gaten houden. Na 20 minuten stond de 1-0 nog steeds op het bord en kwam de bal weer bij Marieke rond het 16 metergebied terecht. Deze keer haalde ze hard uit en verdween de bal via de binnenkant van de paal in de goal. Haar tweede doelpunt en de 2-0 voor ons was een feit in een leuke wedstrijd. Tot de rust gebeurde er niet zo veel meer, behalve dat de keepster van NOAD’32 er nog een bal met haar hoofd eruit duwde. Hier had ze even veel last van ,maar kon gelukkig na een blessure behandeling weer verder. De rust brak aan en konden we even gaan opwarmen , want het was koud deze morgen op de Zwaaier. Na de rust waren onze dames nog even met hun gedachten ergens anders, want NOAD’32 kreeg meteen een levensgrote kans op de aansluitingstreffer. De verdediging tastte mis en de rappe kleine linksbuiten van NOAD’32 schoof de bal maar net langs de voor ons goede kant van de paal. Dit was even een waarschuwing voor onze dames. Na deze plaagstoot pakten ze de draad weer op en werd de jacht geopend naar de 3-0. Deze kwam er in de 47e minuut en wie anders dan Marieke schoof de bal vanaf links in het doel. Na die gemiste megakans op de 2-1 ,was dit het doelpunt die de wedstrijd in het slot gooide. Een aantal minuten na deze goal lag de scheidsrechter de bal op de stip voor ons. Hij zag van grote afstand dat Noa Kieboom onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Dit tot woede van de Aalburgse aanhang, maar het was ondanks de afstand een terechte beslissing.
Noa zelf nam plaats achter de bal ,maar haar schot belande net naast het doel en hiermee viel niet de 4-0 . Die kwam er even later wel en het was een mooie goal. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van onze linksachter Luana en zij schoot de bal met haar linkerbeen via onderkantje lat binnen. Een prachtige goal en binnen geschoten met overtuiging, 4-0. Het was vandaag niet de wedstrijd van onze topscoorder Noa Kieboom. Penalty gemist, schoten over de goal, schot op de lat, het zat niet mee. Tot de 66e minuut toen de bal weer eens lekker voor geslingerd werd. Daar stond Noa klaar om dan toch haar goaltje weer mee te pikken en hiermee bepaalde zij de eindstand op 5-0. Hiermee bleven de punten in Werkendam en staan wij nu na 7 gespeelde wedstrijden op 18 punten gelijk met Theole. Maar door een beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld zijn zij de trotse koploper van deze 2e klasse. Zal lastig worden om dit team van het kampioenschap af te houden, maar zolang het niet beslist is blijven wij de druk erop houden. Theole was trouwens dicht bij ons in de buurt vandaag en wel op de Roef in Sleeuwijk. Daar wonnen ze na een 0-0 ruststand alsnog met duidelijke cijfers,0-4. De andere twee wedstrijden van vandaag waren Asperen –Well 2-0 en Stedoco- ST Almkerk/Altena 1-0. Maandag wordt de wedstrijd Woudrichem-Meerkerk gespeeld en woensdag GRC-14- WNC. Wij gaan nog 4 finales spelen . Aanstaande zaterdag 23 november gaan we een zeer lastige uitwedstrijd spelen in en tegen Meerkerk om 10:15. Een weekje later op 30 november mogen we de auto’s starten richting Asperen waar we om 8:30 worden verwacht. Dan spelen we op zaterdag 7 december de laatste thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk om 12:30 en sluiten we de competitie af op zaterdag 14 december in Waardenburg om 12:30 tegen WNC. Meiden ,laten we er een mooi slot van gaan maken voor we allemaal weer aan de oliebollen gaan. Het was vandaag een zeer knappe overwinning tegen een stug NOAD’32. Allemaal weer succes op school komende week en tot op de training.