Altena 4

5e klasse 17

30 november 2019 12:00

Johan Muilwijk

Zaterdag stond dan eindelijk de wedstrijd op het programma waar het al weken over ging bij het vijfde elftal. De topper tegen Altena. Voorafgaand stonden de Boys twee punten voor op Altena, maar Altena had nog een wedstrijd tegoed en kon dus boven de Boys komen. Zaak was dus om een zege te boeken op de buren uit Nieuwendijk en ervoor te zorgen dat het gat zou groeien naar 5 punten op dit moment. Deze opdracht moest om 12 uur ‘s middags voltooid worden op sportpark de Zwaaier onder leiding van Johan Muilwijk in de volgende samenstelling. Martijn – Stijn-Niels-Christian-Sander – Kevin-Tiemen-Tim – Mark-Scott-Thomas. De bank was dit keer volgepakt met maar liefst 6 spelers hierop.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was te merken dat het vijfde er alles aan was gelegen om vandaag als winnaar van het veld te stappen. Vanaf de eerste minuut vloog iedereen er bovenop en werden de gasten veelvuldig onder druk gezet. In de beginfase was er een licht overwicht voor de Boys, maar dit kon nog niet echt in grote kansen worden omgezet. Aangezien de defensie van de thuisploeg al weken goed staat, getuige maar 1 tegengoal in 4 wedstrijden, kwam Altena nauwelijks in de buurt van het doel van Martijn.

Na een minuut of 20 werd de ban dan eindelijk gebroken. Een snelle inworp op de helft van Altena kwam terecht bij Kevin, deze leverde een haarfijne voorzet en zo kon Thomas het vijfde relatief simpel op een voorsprong schieten. Het restant van de eerste helft werd wat harder met verschillende overtredingen. De intensiteit die dit met zich meebracht was voor de toeschouwers mooi om te zien. De blijdschap aan de zijkant groter toen de score werd verdubbeld. Een vrije trap van Tim kwam bij Mark terecht en deze schoot de bal achter de keeper van Altena. Er werd gevlagd voor buitenspel, echter ging de arbiter hier niet in mee en had hij dit ook goed gezien bleek later vanaf de zijkant.

Altena was afgereisd met 14 man naar Werkendam, maar was al snel door alle wissels heen door verschillende blessures. Hierbij kwamen ze ook vlak voor rust nog met tien man te staan. Een schop op Kevin werd door deze niet helemaal gewaardeerd en daar werd de speler van Altena ook even vakkundig door Kevin op gewezen. De speler van Altena kon dit echter niet helemaal waarderen en gaf Kevin een klap in zijn gezicht. De scheidsrechter had dit echter goed gezien en kon niet anders dan een rode kaart trekken. Kevin werd de laatste paar minuten van de eerste helft even naar de zijkant gehaald en met Stef in zijn plaats werd met een 2-0 voorsprong de rust bereikt.

Na de rust kwamen de Boys in een vrijwel ongewijzigde samenstelling terug op het veld. Alleen Niels had zijn wedstrijdkleding ingeruild voor een plekje in de dug-out om daar als bevlogen manager het vijfde door de tweede helft heen te slepen. Luc kwam erbij en dat betekende dat Scott twee linies naar achter ging en naast Christian ging spelen.

Al snel in de tweede helft werd het 3-0 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Een fout bij Altena achterin zorgde ervoor dat Mark op de keeper af kon en voor de derde Werkendamse goal zorgde. Met tien man op het veld en geen wissels meer was het voor Altena hopen op een spaarzame counter. De Boys hadden veelal de bal en probeerde door verzorgd voetbal kansen te creëren. Een aantal laatste wisselingen werd uitgevoerd. Kevin, Christian en Mark stonden hun plek in het veld af voor Stef, Oscar en Sam.

De laatste twintig minuten gingen in en de thuisploeg besloot dat het tijd was om nog even aan te zetten en zo ook met het doelsaldo een flinke voorsprong te slaan. Dit resulteerde in nog twee goals. Voorafgaand aan de goal kwamen een serie vrije trappen, waarin met name Tiemen hopeloos miste. Uit de laatste vrije trap kwam een corner, de afgeslagen bal die hieruit voortkwam belandde bij Luc die de bal prachtig achter de doelman van Altena schoot en zo kwam de score op 4 tegen 0.

Het slotstuk van de wedstrijd was opnieuw voor Luc, een snelle inworp van Tim kwam terecht bij Thomas, deze gaf de bal voor op Luc waardoor hij bij de tweede paal de bal kon binnenlopen. In de minuten daarna had Luc nog de kans om voor een hattrick te zorgen, maar zelfs in twee instanties slaagde hij hier niet in. Toen Johan affloot na 90 minuten was de koppositie dus met verve verdedigd en stapte de Boys met een klinkende 5-0 zege van het veld.

Nog twee wedstrijden resterend in de eerste seizoenshelft. Allereerst staat er volgende week weer een burenruzie op het programma. Na al tegen Woudrichem en Nieuwendijk te hebben gespeeld gaat het vijfde dit keer op bezoek bij buurman Almkerk. Een affiche waar de Boys op voorhand favoriet zijn gezien de situatie op de ranglijst en zeker ook door de resultaten de laatste weken.