1 - 4

Kozakken Boys 5

5e klasse 17

2 november 2019 14:30

Zaterdag stond dan de eerste echte krachtmeting op het programma tegen een team dat ook bovenin meedraaide. Peursum had 13 punten na 5 wedstrijden en was dus ook nog ongeslagen. Met goede moed werd er echter afgereisd door de Boys richting Giessenburg aangezien vorige week een goede zege werd geboekt. Om half drie werd er afgetrapt in de volgende formatie. Martijn – Stan-Niels-Christian-Sander – Stef-Tiemen-Scott – Ruben-Mark-Thomas. Sam kon er helaas niet bij zijn wegens een evenement en Oscar is nog steeds geblesseerd, zodoende zaten er 4 wissels op de bank.

Vanaf de aftrap bleek al dat Peursum een vervelende ploeg was. Regelmatig natrappen en wilde tackles werden door de, overigens goed leidende scheidsrechter, niet bestraft. Je zou denken dat je als volwassen man je een beetje gedraagt als je eigen kinderen staan te kijken, maar het bleek dat een paar Peursum spelers dit niet helemaal doorhadden.

De eerste aanval van de Boys was gelijk raak. Een schot van Mark werd gekraakt en kwam terecht bij Thomas, die passte de bal terug naar Mark en toen was het voor Mark een koud kunstje om de 0-1 op het scorebord te zetten. Peursum creëerde zelf vrij weinig en werd niet echt gevaarlijk gedurende de eerste helft. Het vijfde kreeg echter veel kansen en met name Thomas had veelvuldig de kans om de score uit te breiden. Een bal die via de binnenkant van de paal uit het doel ging zat niet mee en richting het einde van de eerste helft faalde ook nog Scott oog in oog met de keeper. Vlak voor rust kreeg Niels nog een bal vol in zijn gezicht, dit zorgde voor een blauw oog en weinig zicht, zodoende moest Tim erin en was de wedstrijd van Niels voorbij.

In de tweede helft bleven Stef, Ruben en Stan achter in de kleedkamer en kwamen Kevin, Luc en Stijn erin. In het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Kozakken Boys zocht de aanval en Peursum werd niet echt gevaarlijk. Na een klein kwartiertje in de tweede helft werd een diepe bal op Luc niet helemaal goed ingeschat door de keeper van Peursum en hij torpedeerde Luc binnen de 16-meter, een penalty voor de Boys dus. Tim ging toch weer achter de bal staan, ondanks zijn misser van twee weken geleden. Dit keer schoot hij keihard raak in de rechterhoek en zo werd de marge twee.

Het verzet van Peursum leek een beetje gebroken en de ruimtes op het veld werden wat groter. De mannen die al belangrijk waren bij de eerdere goals zorgden nu ook voor de 0-3. Een goede actie van Thomas zorgde ervoor dat hij gevaarlijk werd, onzelfzuchtig dit keer legde hij de bal af op Luc die zo de derde Werkendamse treffer kon binnenschieten. Een zeldzame slordigheid achterin leverde een kans op voor Peursum en deze ging er zowaar in. Een minuut later pegelden ze de bal op de lat en werd het toch wat benauwd voor het eigen doel. Peursum ging nu nog een keer vol in de aanval en dan geef je ook veel ruimtes weg, het was Thomas die hiervan profiteerde en uiteindelijk werd zijn voorzet door een speler van Peursum achter zijn eigen doelman gewerkt en zo kwam de eindstand op het bord, 1-4.

Een goede wedstrijd dus van de Boys. Door deze overwinning staat we nu op de 2e plek achter Altena. Volgende week staat de wedstrijd tegen Arkel op het programma, deze ploeg staat bovenin de subtop. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden op de eigen Zwaaier.