9 november 2019 12:00

Scheidsrechter

Johan Muilwijk

Onbekend

Zaterdag stond competitiewedstrijd nummer zeven op het programma. Met inmiddels al drie overwinning op een rij was er ook vandaag weer veel vertrouwen dat de drie punten in Werkendam zouden blijven. De tegenstander van vandaag was Arkel. Voor deze wedstrijd stonden ze op een keurige vijfde plek met negen uit vijf. Om 12 uur werd er afgetrapt onder leiding van Johan Muilwijk in de volgende formatie. Martijn – Stijn-Niels-Christian-Sander – Kevin-Tiemen-Stef – Sam-Mark-Thomas. Stan was vandaag niet fit genoeg om te spelen en zo namen er maar vier spelers plaats op de reservebank.

Vanaf de eerste tot de laatste minuut was het de thuisploeg die het spel maakte en de overhand had. In de eerste tien minuten had de bal al een aantal keer in het netje kunnen liggen, maar Thomas had het vizier helaas nog niet helemaal op scherp. De scherpte had hij in de twaalfde minuut eindelijk te pakken door een puntgave pass te geven op de lopende Kevin die als een volleerd spits de 1-0 binnenschoot. Binnen twintig minuten werd de marge verdubbeld. Tiemen speelde de bal naar Thomas en die zorgde met een goede actie voor een niet te missen kans voor zichzelf en dit deed hij dan ook niet.

Het spelbeeld veranderde niet en het was wachten op een verdere uitbreiding van de score. Deze kwam ook nog voor rust. Thomas pikte de bal op halverwege het veld en begon aan een solo. Een paar acties verder stond hij oog in oog met de keeper van Arkel en schoot hij ook de 3-0 binnen. Het slotakkoord van de eerste helft was misschien nog wel de mooiste goal. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij Sander die was doorgelopen tot in de zestien van de tegenstander, deze gaf de bal voor op Mark en voor hem was het een koud kunstje om voor de 4-0 te tekenen.

In de rust was er op de wissels na niet veel te melden. Niels, Thomas en Sam verlieten het veld voor Oscar, Luc en Scott. Ruben was ook niet helemaal okselfris en zou na een kwartiertje in de tweede helft zijn opwachting maken. De tweede helft werd gespeeld op spreekwoordelijke halve kracht. Een aantal fraaie combinaties mondde uit in kansen en in een enkel geval zelfs tot een goal.

De eerst goal in de tweede helft kwam op naam van Mark. Na goed voorbereidingswerk van Luc en een kleine scrimmage vooraf zorgde Mark voor de 5-0. Even leek hij nog hard geraakt te worden door de keeper, maar gelukkig voor de medische staf kon hij verder. Het was vandaag wel een wedstrijd dat zowel Stef als Ruben voor het eerst dit seizoen konden gaan scoren. Met name Ruben was er veelvuldig dichtbij, maar zijn schoten werden gered door de keeper, van de lijn gehaald of hij vond het aluminium. Tussen deze pogingen van Ruben werd de 6-0 gemaakt. Wederom was het Kevin die voor de keeper opdook en na een pass van Mark de score vergrote.

Waar het Ruben niet lukte om te scoren was het Stef die een buitenkansje kreeg. Mark werd gevloerd door de keeper van Arkel en de bal werd gegeven aan Stef die dus vanaf elf meter zijn eerste competitiegoal kon gaan maken. Hij faalde niet en bracht zo de einstand op het bord van 7-0. Voor Martijn was het weer een eentonige middag, onze goalie had weinig te doen en in de laatste drie wedstrijden maar één goal tegen gehad.

Naaste concurrent Altena verspeelde twee punten op bezoek bij Woudrichem en staan zo twee punten onder de Boys, maar met wel nog een wedstrijd tegoed. Volgende week zijn de mannen van het vijfde een weekje vrij, pas op 23 november wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd naar Woudrichem. Of dat als koploper gebeurt hangt van het resultaat van Altena komende week. Vorig jaar werd bij Woudrichem met de JO19-2 een masterclass positiespel gegeven en werd Woudrichem helemaal zoek gespeeld. Het merendeel van de spelers zal dus met een goed gevoel afreizen naar sportpark ’t Bolwerk over twee weken.