0 - 2

Kozakken Boys 5

5e klasse 17

23 november 2019 14:30

Zaterdag stond na een weekje rust weer een nieuwe competitiewedstrijd op het programma. Er werd vandaag aangetreden tegen de ‘vissenkoppen’ uit Woudrichem. Vooraf werd hier een lastige wedstrijd voorspeld aangezien nummer twee van de ranglijst Altena hier punten had verspeeld. Er werd in eerste instantie afgereisd met 14 man. Sam was niet fit genoeg om te spelen, Christian was afwezig en Niels zou later aansluiten na zijn debuut bij het tweede elftal. Om 14:30 werd er afgetrapt, op een niet al te beste grasmat, in de volgende samenstelling. Martijn – Stan-Scott-Oscar-Sander – Stef-Tiemen-Tim – Luc-Mark-Thomas.

Vanaf het eerste moment ging de wedstrijd op en neer. Het waren vooral de bezoekers die in de eerste minuten het meeste gevaar creëerde. Enkele doelpogingen van Thomas werden helaas nog geen goal. Ook de thuisploeg werd een aantal keer gevaarlijk, maar ook de spits van Woudrichem had het vizier nog niet op scherp. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg iets meer overwicht en kregen ook een paar vrije trappen op gevaarlijke plekken. Met twee vermeende penalty momenten mochten de Boys ook niet klagen dat er tot op dat moment nog geen goal geïncasseerd was.

Het was aan Scott te danken dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand. Na een gevaarlijke aanval kroop een aanvaller van Woudrichem voor zijn man en kreeg de bal in een scrimmage voorbij de keeper. Echter wist Scott met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de lijn tegen te houden en zo was het voor het eerst deze competitie nog 0-0 bij rust.

Vlak voor rust was Niels ook gearriveerd op sportpark ’t Bolwerk en zo waren we compleet voor vandaag. In de rust werd besloten niet te wisselen om te hopen dat op die manier enerzijds de nul gehouden kon worden en anderzijds de aanvallers het verschil konden maken voorin. Kevin was vlak voor de rust het veld in gekomen voor Stef die door een blessure niet verder kon.

Bij het begin van de tweede helft bleek wel dat het we het beste van de thuisploeg wel gezien hadden. Het waren vooral de Boys die de bal hadden en gevaarlijk werden voor de goal van Woudrichem. De eerste grote kans van de tweede helft was echter wel voor de thuisploeg. Na een indrukwekkende rush van zo’n 75 meter kwam een middenvelder van Woudrichem voor de goal en onzelfzuchtig gaf hij de bal aan een medespeler die de bal echter tot groot genoegen van de Boys via de paal in de handen van Martijn schoot.

Veel aanvallen werden nog gecreëerd voordat de bevrijdende 0-1 op het bord kwam. Voor de zoveelste keer ging Thomas zijn directe tegenstander voorbij en wist hij de bal voor te krijgen. Dit keer kreeg Mark echter wel zijn voet achter de bal en wist hij na 70 minuten eindelijk de keeper te verschalken. Woudrichem ging opzoek naar de gelijkmaker maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Goed doorjagen van de Thomas op de keeper zorgde ervoor dat deze de bal vol tegen Thomas aanschoot en zo kwam op ietwat gelukkige wijze de 0-2 op het bord. De wedstrijd werd door deze goal in het slot gegooid en na 90 minuten floot de scheidsrechter af en werden drie punten met grote tevredenheid gevierd.

Concurrent Altena won ook weer en staat nog steeds twee punten achter de Boys maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week staat de eerste onderlinge krachtmeting van dit seizoen op het programma. Om 12 uur wordt er afgetrapt op de eigen Zwaaier.