... (solo)

2e klasse 05

26 oktober 2019 12:30

Joost Kant (27-04-1979)

Zaterdag 26 oktober. De 4e competitiewedstrijd van het seizoen stond vandaag op het programma. Eerst nog even kort terug naar woensdag 16 oktober, want toen speelden wij voor de Raaak Cup thuis tegen Sleeuwijk MO15-1 . De Roefbewoners maakten het ons moeilijker dan in de districtsbeker, maar desondanks liepen we toch naar een 6-1 overwinning. Hierdoor plaatsten wij ons voor de volgende ronde en wachten wij op dit moment nog op wie onze volgende tegenstander gaat worden. Een leuk toetje om aan deel te nemen. Zaterdag 19 oktober bleven de voetbalschoenen van onze MO15-1 speelsters in de schuur en genoten we van een voetbal vrije zaterdag. Afgelopen maandag trainden we zoals gewoonlijk en woensdag kregen de meiden vrijaf i.v.m. de herfstvakantie en de vroege Champions League wedstrijd die iedereen van ons team wilde zien. Goed uitgerust werden de meiden vanmorgen dus om 11:45 verwelkomt voor zoals gezegd alweer de 4e wedstrijd van deze najaarscompetitie. Niet alle meiden overigens, want Isa verbleef afgelopen week voor een vakantie in Turkije en ging de match van 12:30 niet redden. Met 13 meiden moesten we het vandaag doen in een heuse derby.
De tegenstanders van vandaag waren namelijk de meiden uit de Vestingstad , ook wel bekend van dokter Tinus. Jullie raden het al, Woudrichem MO15-1 kwam naar de Zwaaier. Een team die wisselende resultaten behaalde door 1 wedstrijd te winnen, 1 gelijk te spelen en 1 te verliezen. Wat konden we van deze tegenstander verwachten? De wedstrijd stond vandaag onder leiding van mezelf ,omdat er geen scheidsrechter gevonden was voor ons team. Daardoor konden we op zoek naar een vlagger en wilde de vader van Bente deze keer als grensrechter fungeren. Wederom bedankt hiervoor. Na de toss en het handen schudden tussen de twee teams werd de wedstrijd in gang gezet. Zoals de laatste weken gebruikelijk zochten onze meiden meteen de aanval en duurde het niet lang voordat onze Kozakken het netje wisten te vinden. De vandaag wederom goed op stoom zijnde Marieke leverde na 5 minuten een puike voorzet af , die door Zoë beheerst binnen geschoten werd. De 1-0 voorsprong stond dus al snel op het bord, maar Woudrichem was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Er werd goed verdedigd ,waarbij vooral de keepster en de aanvoerder van de groenwitten zeer goed bleken te zijn. Rond de 20e minuut was het dan toch weer raak en scoorde onze topscoorder Noa Kieboom haar 29e officiële goal van dit seizoen, 2-0. Voor rust zorgde dezelfde Noa ook nog eens voor de 3-0 en zaten onze meiden na het rustsignaal op rozen. De gemakzucht leek er een beetje in te sluipen en coach Addy benadrukte in de rust dat we niet moesten denken dat we er al waren.
De tweede helft ging van start en voor we met onze ogen konden knipperen had Marieke ons na een solo op 4-0 gezet. Het was dus niet tegen dovemans oren gezegd dat we de buit nog niet binnen hadden. Tweede helft net van start en BAM 4-0. Super meiden. Als scheidsrechter stond ik stiekem toch wel even te genieten toen onze meiden achterin opbouwden en dit deden door de bal 1 keer te raken. Ik waande me even in de Arena, maar ik was toch echt op veld 2 van de Zwaaier. In de 42e minuut kwamen wij op een 5-0 voorsprong, doordat Noa Kieboom haar derde van de middag maakte op aangeven van Zoë. De koek was nog niet op , want Marieke bekroonde haar goede wedstrijd met een fantastisch schot die er via onderkant van de lat in ging, 6-0. De wedstrijd kabbelde naar het einde en onze meiden waren zo vriendelijk om nog een eretreffer aan Woudrichem toe te staan. Hierdoor eindigde deze derby in een 6-1 overwinning voor onze meiden en bedankten wij onze Woudrichemse voetbalvrienden voor hun komst. Door deze zege zijn wij nu dus echt stevig op de tweede plaats gekomen. Achter de trein die niet te stoppen lijkt, Theole MO15-1. Dit team won vandaag met de duizelingwekkende cijfers van 0-20 in Waardenburg van WNC MO15-1. Terechte koploper , waarvan wij in Werkendam met 0-2 verloren. Maar ik zie nog steeds die kansen van ons op de paal gaan in die wedstrijd. Hier de andere uitslagen van de gespeelde wedstrijden van vandaag. Asperen – NOAD’32 werd 0-3, Meerkerk – Well werd 5-0 en Sleeuwijk – ST Almkerk/Altena werd uitgesteld zo las op ik op het Roefnet. Tevens werd Stedoco – GRC-14 verplaatst naar 21 december.
Bente , Joyce, Lieske, Gwen, Luana, Zoë, Noa K, Marieke, Dione, Marloes, Noa H, Tess en Anna. Het was weer een leuke wedstrijd, waarbij er bij vlagen goed voetbal op de mat werd gelegd. Op naar volgende week , dan gaan we spelen in en tegen Well . We spelen daar om 10:30 uur .
Jullie zijn lekker bezig meiden, ga zo door.