56'

2e klasse 05

5 oktober 2019 9:30

P. Wijnbelt

Zaterdag 5 oktober. We mochten vanmorgen weer op pad met de MO15-1 van Kozakken Boys. Vorige week verloren we thuis met 0-2 van Theole MO15-1 en we wilden deze nare smaak graag weg spoelen vandaag. Speelronde 3 stond voor ons op het programma en dat betekende de uitwedstrijd naar GRC-14 MO15-1. Deze club is op 2 juli 2014 ontstaan na het samengaan van vv Giessen en vv Rijswijkse Boys. De MO15-1 van deze club had nog maar 1 i.p.v. 2 wedstrijden gespeeld en die pot ging uit bij Theole met een 6-1 verlies de boeken in. Om half 9 verzamelden we aan de Zwaaier en de meesten van ons team hadden de prachtige nieuwe winterjassen aan. Er was alleen 1 minpuntje volgens een speelster van ons, die vond het jammer dat de jassen niet erg “getailleerd” waren. We zullen het doorgeven aan de kledingcommissie haha. De auto’s werden gestart en er werd koers gezet richting Giessen. Zonder onze twee geblesseerde speelsters Luana en Amber, maar met 13 top fitte speelsters , arriveerden we op Sportpark Almbos. Daar aangekomen zochten we de kleedkamer op en ze hebben daar toch een heel aardig complex neer gezet. De kachel zou overigens wel een tandje minder mogen in de kleedkamers, maar dit terzijde.
Het werd 10 over 9, dus tijd voor de warming up. Onze keepster Gwen was er gelukkig bij ,want dat zag er niet naar uit afgelopen woensdag. Ze klapte tijdens de training lelijk door haar knie, maar wilde koste wat het kost keepen vandaag. Om half 10 floot de heer Wijnbelt op zijn fluitje en hiermee was de wedstrijd in gang gezet. Het was GRC-14 dat meteen fel van start ging en onze meiden moesten meteen alle zeilen bijzetten. Helaas gingen na 4 minuten spelen de handen van GRC-14 de lucht in, want zij kwamen op een 1-0 voorsprong. Hun felle start werd beloond, maar gelukkig raakten onze meiden hiervan niet van slag. We pakten hierna het initiatief en in de 8e minuut trok Zoë uit een corner van Marieke de stand weer gelijk ,1-1. Onze Kozakken gingen door en een minuut later was het Noa Kieboom die met een prachtige boogbal hun keepster kansloos liet, 1-2. Er werden mooie combinaties op de mat gelegd door onze meiden ,maar helaas wist GRC-14 in de 15e minuut weer langszij te komen ,2-2. De mouwen gingen aan onze zijde nu nog verder omhoog, want de meiden dachten: tot hier en niet verder. In de 20e minuut kwamen wij dan ook op een 2-3 voorsprong na een aanval die eindigde bij Zoë. Die schoot de bal beheerst langs de keepster en zo gingen wij dus weer aan de leiding. In de 27e minuut namen we echt afstand van de dappere meiden van GRC-14, want Noa Kieboom schoot de voorzet van Anna beheerst binnen. Voor rust vielen er nog twee goals. Wij maakten er via Noa Kieboom 2-5 van en GRC-14 maakte er in de blessuretijd nog 3-5 van.
Er werd gefloten voor de rust en wij als leiding waren er nog niet gerust op. We vroegen de meiden om de wedstrijd na rust snel te “killen”. Dit wilden de meiden zo te zien zelf ook, want na twee dotten van kansen was de derde kans wel raak. Met weer een bal prachtig over de keepster maakte Noa Kieboom er in de 38e minuut 3-6 van. Kort na deze goal was het Anna die uit een korte corner werkelijk fenomenaal bovenop de lat schoot. In de 42e minuut kwamen we op een 3-7 voorsprong , Marieke was na een solo hun keepster te slim af en scoorde beheerst in de verre hoek. Het Giessens/Rijswijks verzet was volledig gebroken en de jacht op meer goals was geopend. De 3-8 en de 3-9 kwamen wederom op naam van onze spits Noa Kieboom, die hiermee op het duizelingwekkende aantal van 24 gescoorde goals komt bij onze MO15-1. Ze kan overigens ook nog iets anders en dit was een primeur voor ons team. Ze pakte in de 57e minuut onze eerste gele kaart ooit na een ongelukkige trap en moest van de scheidsrechter hiermee voor 10 minuten naar de kant. Die regel was voor ons onbekend, maar klopte wel en dus mocht Noa noodgedwongen even plaats nemen op de bank. Toen ze er een paar minuten voor tijd weer in kwam ,haalde ze haar gram en schoot de voorzet van Marieke nog even tegen de touwen. Bam, 3-10 en dus de teller voor haar op 25 goals. Hiermee was de einduitslag bepaald en staan wij na drie wedstrijden op een keurige tweede plaats achter het wederom winnende Theole. Al was de uitslag minimaal vandaag thuis tegen Meerkerk, 1-0. De andere wedstrijden vandaag waren Woudrichem-Stedoco 6-1 , NOAD’32-Sleeuwijk 0-1 en de uitslag van Well tegen WNC was bij dit schrijven nog niet bekend. ST Almkerk/Altena tegen Asperen wordt aanstaande zaterdag gespeeld. Wij laten de competitie nu even voor wat het is en gaan ons voorbereiden op de tweede ronde van de beker. Want aanstaande zaterdag 12 oktober gaan wij om 10:30 op bezoek bij Hardinxveld MO15-1 en gaan we proberen een rondje verder re komen. Woensdag 16 oktober spelen we om 19:00 voor de regionale Raaak cup thuis tegen Sleeuwijk om 19:00. Drukke tijden, maar wat volgt is een verdiende vrije zaterdag op zaterdag 19 oktober. De competitie hervatten we zaterdag 26 oktober thuis tegen Woudrichem om 12:30. Tess, Joyce ,Noa H, Lieske, Gwen, Dione ,Bente, Marloes, Isa, Anna, Marieke ,Zoë en Noa K, ik vond dit een zeer “getailleerde” wedstrijd. Gestreden als een team en met de punten in de tas richting Werkendam. Wij zijn Kozakken Boys.