47'

2e klasse 05

2 november 2019 10:30

Opnieuw ruime zege voor Kozakken Boys MO15-1.
Zaterdag 2 november. Een nieuwe matchday voor onze meiden van Kozakken Boys MO15-1. Het gaat voortvarend met deze meiden ,die sinds de start op 31 augustus alleen van koploper Theole MO15-1 met 0-2 verloren. De andere wedstrijden in de competitie, districtsbeker en de Raaak Cup werden allemaal gewonnen. We kunnen dus wel zeggen dat we aardig bezig zijn met elkaar als MO15-1. Vandaag mochten we ons gaan opmaken voor een uitwedstrijd en deze reis ging richting Gelderland. Daar zouden we om 10:30 gaan spelen tegen WSV Well MO15-1 op Sportpark de Hoef. Met totaal 13 meiden gingen we om 9:15 op pad richting de Wellse Sportvereniging Well. We misten vandaag wel onze Joyce die van een lekker weekendje weg genoot. Onder herfstachtige omstandigheden werd aan de warming up begonnen op een veld dat erg drassig was.
De regen en de wind waren volop aanwezig toen de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd floot. Er waren nog geen 2 minuten gespeeld en er was al een heuse wereldgoal gevallen. Alleen was het sneu voor de speelster van Well dat zij de bal stijf in de kruising van haar eigen doel schoot. Dat was dus een snelle 0-1 voor onze girls ,die met deze vroege goal een steuntje in de rug kregen. Well had tot aan deze wedstrijd 6 punten bij elkaar gehaald uit drie wedstrijden, maar duidelijk was dat wij een maatje te groot waren voor de dappere Gelderse meiden. In de 13e minuut viel de 0-2 toen Noa Kieboom de bal diep gaf naar Marieke en dit 1 op 1 moment met de keepster keurig binnen prikte. Onze meiden speelden prima en de bal ging lekker rond. Rond de 22e minuut ging de goed spelende Tess met de bal op pad aan de rechterkant . Zij legde de bal keurig terug richting Noa Kieboom en onze topschutter liet deze kans niet liggen, 0-3. Voor rust kwamen wij ook nog op een 0-4 voorsprong ,want na een diepe bal van Dione ging Marieke alleen op de keepster af en schoot deze beheerst binnen. De marge had nog groter kunnen zijn voor rust, want een discutabele “buitenspelgoal” werd nog afgekeurd en Marieke testte nog de lat. Ruststand 0-4 en onze meiden zaten alweer op rozen.
Na rust kwamen wij wat slapjes uit de kleedkamer ,maar dit had geen gevolgen voor de stand. Integendeel zelfs ,want na 5 minuten spelen schoot Noa Kieboom haar tweede van de ochtend binnen, 0-5. In de 43e minuut deed Well iets terug via een afstandsschot die zowaar achter de goed keepende Gwen viel, 1-5. Hierna was het gedaan met de dadendrang van de thuisclub en gingen onze meiden op zoek naar meer goals. In de 49e minuut was daar een kleine copy van de eerste helft toen Dione Noa Kieboom bereikte . Deze ging in 1 lijn op de Wellse keepster af en schoot keurig de 1-6 binnen. Er zou nog 1 goal vallen in de 63e minuut ,want ook Marieke bleef 1 op 1 met de keepster uiterst cool en schoof de 1-7 binnen. Hierna ontstond er wat consternatie tussen de grensrechter uit Well en het fanatieke Werkendamse publiek op de tribune, maar dit werd al snel in de kiem gesmoord. De scheidsrechter vond het even hierna wel genoeg en blies de wedstrijd met nog 6 minuten te spelen voortijdig af. Wij vonden dit ook wel best ,want het werd er allemaal niet gezelliger op in het winderige Well. Wij konden de 3 punten weer gaan bijschrijven en wachten er op dit moment nog steeds op dat de wedstrijd vastgelegd gaat worden door Well.
Wij namen afscheid van het pittoreske Well en gingen eens kijken wat onze competitiegenoten hadden gedaan. Hier komen de uitslagen: ST Almkerk/Altena tegen Meerkerk werd 2-5, GRC-14 tegen Sleeuwijk werd 3-2 ,NOAD’32 tegen WNC werd 6-0, Stedoco tegen Theole werd 1-6 en de wedstrijd Woudrichem tegen Asperen werd afgelast. Door deze overwinning staan wij nog steeds keurig op een tweede plaats achter het ijzersterke Theole . Wij hebben nu 5 wedstrijden gespeeld en staan op 12 punten met een doelsalso 24 goals voor en 7 tegen. Het gaat fantastisch Anna , Zoë, Marloes, Tess, Noa H, Isa, Marieke, Dione ,Noa K, Bente, Gwen, Lieske, Luana ,Joyce en Amber. Op naar volgende week, dan gaan we thuis aantreden om 12:30 tegen Stedoco MO15-1. Dit team staat in de onderste regionen ,maar we mogen deze ploeg uit Hoornaar zeker niet onderschatten. Meiden, tot maandag.