5 oktober 2019 12:00

Scheidsrechter

Rini Visser

Onbekend

Competitiewedstrijd nummer drie stond vandaag op het programma. Voor de tweede, en niet de laatste keer, stond Hardinxveld als tegenstander op het programma. Ditmaal was moesten we aantreden tegen Hardinxveld 6. Vanwege de enorme zege van vorige week stond het 5e bovenaan de ranglijst, een plek die ze graag na vandaag ook nog zouden bezetten. De selectie was vandaag helemaal compleet en dus zaten er maar liefst zes man op bank. De opstelling was als volgt. Stijn – Stan-Scott-Chris-Oscar – Stef-Tiemen-Mark – Luc-Martijn-Sam.

Al vanaf de eerste minuut bleek dat dit team van Hardinxveld beter kon voetballen dan hun clubgenoten die we een paar weken geleden hadden getroffen. Hardinxveld zakte ver in op eigen helft en liet de bal aan de thuisploeg. Via de sterke spits in de voorhoede probeerde zij er snel uit te komen en de Boys via de counter te verrassen. Het 5e had moeite door de verdediging heen te spelen en kwam niet echt tot grote kansen. Andersom werkte de tactiek van de bezoekers uitstekend. Na een kwartiertje spelen kwamen ze opnieuw tot een goede aanval, half ingrijpen achterin bij de Boys zorgde er echter voor dat ze dit keer de 0-1 konden binnenschieten.

Na de tegengoal probeerde de thuisploeg de bal wat langer in het spel te houden en zodoende tot een goed uitgespeelde aanval te komen. Dit lukte niet of nauwelijks en daardoor bleef de achterstand op het bord. Na een half uur werd het nog erger, opnieuw werd en gestunteld in de verdediging en werd de spits van Hardinxveld eenvoudig in stelling gebracht om zo voor de 0-2 te zorgen.

Tot overmaat van ramp raakte zowel Christian als Martijn binnen een paar minuten geblesseerd en betraden Tim en Niels het veld. Er werd nu fanatiek druk gezet en gejaagd op de aansluitingstreffer nog voor de rust. Een voorzet van Stan belandde bij Niels op het hoofd die de bal verlengde richting de tweede paal waar Tiemen de 1-2 kon binnentikken. Vlak daarna werd er gefloten voor de rust en werd de kleedkamer opgezocht met een achterstand.

Na de rust volgde er een aantal wijzingen. Sander, Thomas, Stijn en Kevin kwamen het veld in. Martijn ging naar het doel en Stef, Mark, Sam en Stan gingen richting de dug-out. De Boys kwamen goed uit de kleedkamer en jaagde op de gelijkmaker. Deze viel ook zo halverwege de tweede helft. Na een heuse scrimmage kwam de bal bij Thomas terecht die simpel de 2-2 op het bord kon zetten. Hardinxveld was al de gehele tweede helft niet meer in de zestien van de Werkendammers geweest en het leek een kwestie van tijd voor de voorsprong werd gegrepen.

Het liep echter helemaal anders. Kans na kans werd gemist door Kozakken Boys en Hardinxveld overleefde het ene na het andere hachelijke moment voor de eigen goal. Na de zoveelste aanval kwamen ze er met veel man uit en sloegen toe uit de counter. 2-3. De verslagenheid bij de thuisploeg was groot en er werd nauwelijks meer iets gecreëerd. Toen de bal ook nog via de paal en Martijn met een gelukje voor de 2-4 zorgde was het over en uit. De eerste nederlaag was een feit en het ongeloof droop van de gezichten af bij de Boys.