Kozakken Boys 5 boekt goede overwinning op VVAC

VVAC 6

5e klasse 17

26 oktober 2019 12:00

Johan Muilwijk

Zaterdag stond de 5e competitiewedstrijd op het programma. Op eigen terrein werd aangetreden tegen VVAC 6. De derde plaats wordt nu door de Boys bezet met boven hen alleen Altena en Peursum. Met het blik al deels gericht op volgende week, dan staat namelijk de wedstrijd tegen Peursum op het programma, moest er vandaag eigenlijk gewonnen worden. Onder leiding van Johan Muilwijk werd er om 12 uur afgetrapt in de volgende formatie. Martijn – Stan-Niels-Oscar-Sander – Stef-Tiemen-Tim – Luc-Scott-Ruben.

Het eerste opmerkelijke moment vond al plaats na 40 seconde. Bij het eerste sprintje dat Oscar moest maken schoot het in zijn hamstring en hij kon gelijk plaatsnemen op de bank. De geruchten gaan dat Oscar vrijdagavond zonder warming-up is gaan twerken, iets wat wellicht de aanleiding kan zijn voor deze spierblessure. Met Christian als vervanger was de eerste wissel dus weer een feit. De wedstrijd had een vrij eentonig verloop. Even na de blessure van Oscar moest ook Luc de strijd staken. Een poging om de bal te raken moest hij bekopen met een schoen van de tegenstander vol op zijn neus. Bebloed zocht hij de kleedkamer op om opgelapt te worden en wellicht verder te kunnen spelen in de tweede helft.

Kozakken Boys had met name de bal en wist er zo nu en dan door de linies te spelen, maar echt gevaarlijk werd het nog niet voor het doel van VVAC. Andersom werd VVAC totaal niet gevaarlijk, iets wat vrijwel heel de wedstrijd zo zou blijven. Zo rond het half uur werd dan toch voor de eerste keer de bal achter de keeper van VVAC geschoten. Een diepe bal op Mark werd door deze bijna gepromoveerd tot goal, echter eindigde zijn lobje op de lat. Scott zat er goed bij en kon zo eenvoudig de 1-0 binnentikken. Nog wat kansen waren er voor het 5e, desondanks floot Johan voor de thee bij een tussenstand van 1-0.

In de rust werd slechts aangegeven op dezelfde voet verder te gaan en dan zouden de goals wel gaan vallen. Stan, Stef, Tim en Ruben verlieten het veld voor Stijn, Kevin, Sam en Thomas. Luc zou later in de tweede helft toch weer het strijdtoneel betreden.

Het spelbeeld veranderde niet veel in de tweede helft. De Boys hadden de bal en probeerde opzoek te gaan naar een verdubbeling van de marge. Na een minuut of tien in de tweede helft lukte dit dan ook. Gelegenheidsspits Mark speelde de bal naar Tiemen die met een bekeken schot de 2-0 op het bord zette. Het verzet van VVAC was nu wel gebroken en de kansen stapelden zich op voor de thuisploeg. Een goede vrije trap van Kevin kwam terecht bij Christian die bij de tweede paal zorgde voor de 3-0. Bijna maakte hij later ook zijn tweede maar zijn kopbal uit een corner ging via de binnenkant van de paal eruit.

Sam deed ook een duid in het zakje door zijn eerste competitiegoal te maken van dit seizoen. Uit een counter volgde een pass van Thomas die bij Sam terechtkwam en hij zorgde voor de 4-0. In totaal scoorde Sam drie keer deze middag, maar de andere werden afgekeurd voor, vermeend, buitenspel en zijn laatste schot eindigde via de onder kant van de lat dan wel niet voor of achter de lijn. De scheidsrechter kon het echter niet goed zien en zo floot hij enkele tellen later af met de 4-0 eindstand.

Voor het eerst dit seizoen werd de 0 gehouden door de Boys, iets wat een prestatie is kijkend naar voorgaande seizoenen. Komende zaterdag staat om half 3 de uitwedstrijd op het programma tegen de nog ongeslagen koploper Peursum. Dit duel is dus belangrijk voor de koppositie en wordt dus een interessante krachtmeting. Er zal met vertrouwen worden afgereisd komende zaterdag, dat is een ding wat zeker is.