2 - 4

Kozakken Boys 5

5e klasse 17

12 oktober 2019 13:15

Na het eerste verlies als seniorenteam vorige week stond vandaag de vierde competitiewedstrijd tegen GJS op het programma. Bij vertrek vanaf de Zwaaier kregen wij nog van Jaap Boxman twee gesponsorde trayen water mee wat een goede basis zou moeten zijn voor de overwinning. Het grootste gedeelte van het vijfde heeft al vaak tegen dit team gespeeld in de jeugd bleek bij aanvang en zo wisten we gelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Christian was nog niet fit genoeg en was vandaag de enige afwezige. Op een niet al te best veld werd om 13:15 afgetrapt in de volgende samenstelling. Martijn – Stijn-Scott-Oscar-Sander – Kevin-Tiemen-Tim – Mark-Niels-Thomas.

Na de eerste paar minuten bleek dat verzorgd voetbal op dit veld vrijwel onmogelijk was. Mos, modder en vertrapt gras wisselde elkaar af wanneer je over het veld liep. Zowel het 5e als GJS had hier erg veel moeite mee en zo kwam het in het begin niet echt tot gevaarlijke aanvallen. Toch waren het de Boys die op voorsprong kwamen. Een snelle ingooi kwam terecht bij Kevin die naar binnentrok en de bal voorgaf op Thomas die bij de tweede paal de bal simpel kon intikken. Niet snel daarna werd het ook 0-2. Dit keer ging de bal richting Mark die de bal voorgaf naar Thomas. Deze gaf naar eigen zeggen de bal bewust weer terug aan Mark zodat deze de tweede goal kon binnenschieten. Aan de waarheid van Thomas zijn woorden werd nadrukkelijk getwijfeld maar de 0-2 was een feit.

In de minuten daarna was het vooral GJS dat opzoek ging naar de goal. Met veel kunst- en vliegwerk werd de echter de nul gehouden tot de rust. Ballen van de lijn, op de lat en goede reddingen van Martijn zorgde ervoor dat GJS niet tot scoren kwam in de eerste helft. Tijdens de rust werden toch wat twijfels uitgesproken over het verloop van de tweede helft. Besloten werd om Thomas nog even te laten staan zodat hij ervoor kon zorgen dat de marge naar drie gebracht zou worden. Kevin, Stijn, Mark en Niels verlieten wel het veld en voor hen kwamen Ruben, Sam, Stef en Stan erin.

Thomas maakte zijn woorden meer dan waar door binnen een kwartier na rust ervoor te zorgen dat de 0-3 daadwerkelijk op het bord kwam. Halverwege de helft van GJS kreeg hij de bal en na een solo kwam de derde Werkendamse goal tot stand. Vlak daarna werd Thomas vervangen door Luc die het restant van de wedstrijd mocht spelen. GJS ging een soort alles of niets spelen wat wel voor enig gevaar zorgde. De constante voorwaartse druk van GJS leidde er toe dat zij dan ook tot scoren kwamen. Een vlot lopende aanval leidde de 1-3 in. De druk verhoogde en GJS drong meer en meer aan. Ruim tien minuten voor tijd kwam dan ook de 2-3 tot stand. Via een vrije trap die slecht werd verwerkt leek het toch een vrij lastige situatie te worden de laatste tien minuten.

Besloten werd toen aan de zijkant om toch Thomas er weer in te brengen om te gokken op de counter. Met Thomas er weer in werden de Boys weer iets gevaarlijker. Een vrije trap van Thomas werd door de keeper eerst nog tot corner verwerkt. Deze corner genomen door, jawel Thomas, werd door een speler van GJS achter zijn eigen doelman gewerkt. Dit zorgde voor enige opluchting en gelijk weer een komische publiekswissel voor Thomas die een broodje kon gaan scoren in de kantine. Het verzet van GJS was wel gebroken en zo floot de scheidsrechter af en konden de drie punten weer mee terug naar Werkendam.

Volgende week staat de volgende ronde van de beker op het programma. Er wordt dan aangetreden voor de derde keer tegen een team van Hardinxveld. Dit keer is Hardinxveld 10 de tegenstander in Hardinxveld.