Assist: Luc van Veen

5e klasse 17

28 september 2019 12:00

Johan Muilwijk

Zaterdag stond weer de tweede competitiewedstrijd op het programma voor het 5e, tevens ook gelijk de tweede derby tegen Sleeuwijk. Het geloof in een overwinning was aanwezig en aangezien het hoofdveld ons was toegewezen hadden we er zin in. Om 12 uur werd er afgetrapt door Johan Muilwijk in de volgende formatie. Martijn – Stijn-Christian-Oscar-Sam – Kevin-Tiemen-Tim – Mark-Niels-Ruben. De bank was ook weer goed gevuld met maar liefst zes wissels.

De eerste paar minuten werden de Boys nog iets teruggedrongen. Hoog drukzetten van Sleeuwijk leverde dan geen kansen op voor de bezoekers, maar de intenties waren duidelijk. Het 5e had echter, gesteund door het fanatieke thuispubliek, slechts zeven minuten nodig om het tij te keren en daarmee ook het startsein te geven voor een monsterscore. Een schot van Kevin in de 16-meter werd gekraakt, maar de scheidsrechter had geen VAR nodig om te zien dat dit met de hand gebeurde en zo kwam er een penalty voor de Boys. Tim schoot dit buitenkansje er goed in en zo werd de stand 1-0. Binnen dertien minuten daarna was de score al verhoogd naar 4-0. Goals van Christian, Niels en Tim zorgde hiervoor. Daarna werd het een tijdje stil totdat Stijn op aangeven van Mark de 5-0 binnenschoot en Niels gaf het slotakkoord van de eerste helft, na een goede bal van Kevin schoot hij via de onderkant van lat de 6-0 binnen.

Na rust werd en flink wat gewijzigd. Kevin vertrok naar Noordwijk, Niels had blaren op zijn voeten door zijn nieuwe schoenen, Christian raakte geblesseerd en ook Sam en Ruben ruimden het veld. Sander, Thomas, Scott, Stef en Luc kwamen het veld in, terwijl Mark het doel verdedigde de tweede helft. Het telraam kan er wel worden bijgehaald, want de tweede helft leek meer op een korfbalwedstrijd.

Er vielen maar liefst nog dertien goals na de rust. Tien daarvan werden door de Boys gemaakt en 3 door Sleeuwijk. Na de wedstrijd was het ook nog een hele kluif om alle doelpunten terug te halen en in de juiste volgorde te plaatsen was al helemaal onmogelijk. Door 2 goals van zowel Thomas als Luc staan zij nu samen bovenaan in het topscorersklassement. Oscar en Tiemen scoorde beide hun eerste goal in het 5e. Vooral Oscar was zichtbaar ontroerd door dit geluksmoment en besloot daarom ook na afloop gelijk een krat bier te halen om dit te vieren. Martijn en Luc deden ook nog een duit in het zakje en gelukkig was Sleeuwijk niet te beroerd om nog een tweetal ballen achter de eigen doelman te werken en zo stonden er 16 goals voor de Boys op het bord. De drie goals voor Sleeuwijk kwamen vooral voort uit het feit dat het 5e in balbezit zo’n negen man meehad in de aanval en dan loop je weleens tegen een counter aan. Dit drukte de pret natuurlijk niet en zo floot Johan na 90 minuten af met een 16-3 eindstand.

Door deze monsterscore staat het 5e nu bovenaan. Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd. Hardinxveld 6 is dan de tegenstander. Deze staan nu op een 6e plaats met 3 punten uit 2 duels. Met komende maandag weer een fanatieke training op het programma gaat het 5e zich proberen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijd met iets meer verwachte tegenstand.