21 september 2019 12:30

Scheidsrechter

H. Trommel

Onbekend

Zaterdag stond dan de start van de competitie op het programma voor de mannen van het 5e. Na een aantal goede bekerwedstrijden moest er vandaag worden aangetreden tegen Unitas 4. Bij aankomst bleek dat ook dit een team was met veelal jonge gasten wat er wellicht op kon wijzen dat dit de eerste wedstrijd zou worden met serieuze tegenstand. Om half een werd er afgetrapt in de volgende formatie. Martijn keepte de eerste helft, Stijn – Christian – Oscar – Tiemen vormde de achterhoede, Kevin – Scott – Tim het middenveld en Thomas – Niels – Mark stonden voorin.

In de eerste minuten was het van beide kanten een beetje aftasten. Kozakken Boys had veelal de bal en probeerde snel de score te openen. Ondanks enige kansen voor de Boys werd de score geopend door Unitas. Een lange bal van achteruit kwam bij de spits van Unitas terecht die helemaal vrijstond. De verdediging was ervan overtuigd dat de spits buitenspel stond, maar een vlagsignaal bleef uit. Hierdoor kon de speler van Unitas zo doorlopen naar de goal en verschalkte hij Martijn. Toch leek deze tegengoal weinig te doen aan de verhoudingen op het veld. Kozakken Boys had de bal en Unitas verdedigde. Na een minuut of twintig leverde dit dan eindelijk resultaat op. Niels passeerde, na een bal in de diepte, zijn man en gaf de bal goed voor, waarna Mark achter zijn standbeen de 1-1 binnenschoot. Vrij snel daarna volgde ook al de 1-2. Uit de corner van Thomas werd de kopbal van Christian nog van de lijn gehaald. Mark maakte daarna echter een spectaculaire omhaal waar de keeper geen antwoord op had en zo was het 1-2. Er volgde nog genoeg kansen voor de Boys, ballen op de paal en lat door Niels onder andere, maar de ruststand bleef 1-2.

Na rust werd het elftal op flink wat plaatsen gewijzigd. Stijn trok de keepershandschoenen aan, terwijl Martijn naar de spits verhuisde. Tim, Kevin, Niels, Tiemen en Mark verlieten het veld. Stan, Stef, Luc, Sander en Sam kwamen binnen de lijnen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Unitas stond voornamelijk op de eigen helft en de Boys vielen aan. Al vroeg in de tweede helft werd de marge van 2 bereikt. Uit een scrimmage voor de goal van Unitas was het uiteindelijk Sander die de goal claimde en zo stond het 1-3. Ruben maakte daarna zijn rentree in het team voor Thomas die op moest naar een festival. De spaarzame momenten dat Unitas eruit kwam moesten de Boys toch goed opletten. Goed ingrijpen van onze doelman zorgde ervoor dat er geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. Zelf scoorde de Boys nog twee keer in de slotfase. Op aangeven van Sander was het Luc die de 1-4 binnenschoot, slechts een minuut daarna werd een schot van Christian niet goed verwerkt door de doelman en was Luc er razendsnel bij om ook de 1-5 te maken, tevens ook de einstand.

Deze overwinning leverde tot nu toe een vierde plaats op. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk 7 op het programma. Deze zijn de competitie niet zo heel goed gestart met een 7-1 verlies tegen GJS. Om 12 uur is de aftrap en gaat het 5e op zoek naar de tweede competitieoverwinning.