3e klasse E

30 november 2019 14:30

Onbekend

Zaterdag 30 november - Het is koud aan het worden in Nederland. De vorst staat zachtjes aan de grond, de velden worden modderig en de temperatuur bevindt zich tussen de 0 en 10 graden. Dit alles heeft geen positieve invloed op het aanwezigheidsgehalte van de manschappen van Kozakken Boys 3 (hierover later meer). Toch moest er gevoetbald worden.
De tegenstander van vandaag was het (voor het derde elftal) onbekende Groote Lindt 3. Als er naar de stand gekeken wordt, is er geen pijl te trekken op de prestaties van Groote Lindt. Over het algemeen wordt er bij de tegenstander met grote uitslagen verloren (zes maal) en gewonnen (drie maal). Opvallend is dan ook het doelsaldo na negen gespeelde wedstrijden (25 voor, 28 tegen). Ze vinden zichzelf terug op een negende plaats.
Kozakken Boys 3 beleeft een déjà vu. Ook dit seizoen gaat het na een wedstrijd of zeven een stuk slechter dan de reeks ervoor. Vorige week werd er nog knap gelijk gespeeld tegen Schelluinen, maar de twee wedstrijden ervoor gingen verloren (tegen Hardinxveld en Groot-Ammers).
Weten de Werkendammers vandaag weer eens te winnen?

Het derde elftal begon met de volgende elf namen: Danny D - Addie, Arnie, Mark, Rohan - Danny H, Michael, Remco, Teus - Youri, Rick.
Op de bank zaten Thomas, Hubert en Stefan.
Afmeldingen hadden we van Gerco (verplichtingen), Ludo (reden onbekend), Kevin (klussen), Leon (geblesseerd na zijn intensieve weekend in Parijs) en Robin (huwelijksreis Mauritius).

Kozakken Boys 3 begon ongekend slecht aan de wedstrijd. Binnen een halve minuut wist een aanvaller van Groote Lindt de binnenkant van de paal te raken. Het derde elftal kwam met de schrik vrij, maar wakker werden ze er niet van. Enkele aanvallen volgden via beide vleugels, maar zonder gevaar.
Een verrassing was het dan ook niet dat Groote Lindt binnen 10 minuten de score kon openen. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd, getoucheerd door de muur, binnengewerkt.
Vlak daarna volgde de verdubbeling van de score. Rohan haakte zijn directe tegenstander ruim buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter van dienst had helaas de sterkte van zijn bril nog niet bijgewerkt, en kende de thuisspelende ploeg een strafschop toe (2-0).
Kozakken Boys 3 moest, ondanks de 2-0 achterstand, de eerste kans nog noteren. Die mocht op naam komen van Michael, die na een rush op de linkerflank het zelf maar probeerde, omdat niemand meeliep.
Rond de 20e minuut was het weer Groote Lindt dat door de laatste linie van de Werkendammers kon komen. De situatie had een duidelijk luchtje van buitenspel, waarvoor Richard ook vlagde, maar wederom kende de scheidsrechter een dwarse bui (3-0).
Kozakken Boys 3 was nu wel wakker, maar had wel drie tegentreffers moeten incasseren, en moest dit maar eventjes zien goed te maken.
Het derde nam de regie in handen, en dat zag je overduidelijk aan het veldspel.
Het duurde dan ook niet lang voordat de 3-1 in het netje lag. Michael (niet de grootste, maar wel diegene met een gigantische sprongkracht) wist uit een corner raak te knikken.
Even leek het erop dat Kozakken Boys de aansluitingstreffer mocht noteren. Een schot dat niet goed verwerkt werd door de keeper, was een prooi voor de (zowel in, als buiten het veld) altijd gretige Rick. Helaas besloot de scheidsrechter, na appelleren van enkele spelers van Groote Lindt (waarna toen pas de vlagger zijn vlag in de lucht stak), het doelpunt af te keuren.
Vlak voor rust was het nog billenknijpen voor de Werkendamse formatie. Na een korte stormfase van Groote Lindt (waarbij ook een treffer werd afgekeurd) floot de scheidsrechter voor de rust.

Tijdens de thee werd er besloten alle wissels in te zetten. Arnie nam zichzelf (na een lullige gele kaart) in bescherming en Thomas kwam voor hem in de plaats. Remco verliet het veld voor Stefan en het gebruikelijke helftje voor Rick zat er ook weer op. Hubert kwam voor hem in de plek.

Na de rust kwam er een beter Kozakken Boys 3 uit de kleedkamer. Een vuist werd er voorin echter nog niet gemaakt. In de loop van de tweede helft werd duidelijk dat de krachten op waren bij de Werkendammers. Tevens vonden de Zwijndrechters het ook wel gezegend.
Thomas pakte nog een gele kaart die ook achterwege gelaten had kunnen worden.
Even daarna moest Danny H het veld ruimen. Na vorige week sinds jaren weer eens 90 minuten te hebben gespeeld, was vandaag na zo'n 65 minuten de pijp leeg bij hem. Helaas hadden we geen wissels meer op de bank zitten, waardoor we in het tweede bedrijf van de tweede helft met 10 man verder moesten.
Groote Lindt profiteerde hier dan ook van. Een lage schuiver in de korte hoek na een aanval over links was Danny D te machtig (4-1).
Aan het einde van de wedstrijd wist Teus nog de 4-2 aan te tekenen. Stefan stuurde hem knap weg met een leep balletje achter de defensie. Met een bekeken lob verschalkte Teus op fraaie wijze de goalie van de tegenstander.
Na enkele speldenprikjes over en weer vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor de laatste maal vandaag.

Al met al een zeer teleurstellende middag voor de manschappen van Kozakken Boys 3. Een dikke nederlaag tegen een matige ploeg was vandaag totaal niet nodig geweest. Door de instelling van velen, het matige veldspel, het niet meelopen met de tegenstander en het aantal afmeldingen valt de wedstrijd van vandaag helaas te bestempelen als een blamage. Het lijkt er sterk op de het derde elftal dezelfde koers gaat varen als vorig jaar (zo vlak voor de winterstop + de gehele tweede seizoenshelft). Laten we hopen dat de Werkendammers zich volgende week herpakken als Drechtstreek op bezoek komt op De Zwaaier om de laatste competitieronde voor de winterstop af te werken. Tot dan!