Mark Muilwijk (intikker)

Groep 6 68

7 september 2019 14:30

Onbekend

Na de eerste overwinning van vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen Haaften 3 op het programma. Pogingen om de wedstrijd te vervroegen naar half 1 waren geen succes, dus stapte we om half 3 het veld op klaar voor de tweede bekerwedstrijd. Net als vorige week waren we met vijftien man. Kevin en Sam waren afwezig en Steven hielp het 4e uit de brand. Een mooi moment vooraf de wedstrijd, zo’n maand of zes geleden traden wij met de A2 aan bij Haaften. Een vel papier werd opgehangen aan de deur met de opstelling. Zaterdag bleek bij binnenkomst dat ze bij Haaften niet zo goed opruimen, aangezien na al die tijd hetzelfde vel nog steeds aan de deur hing. Dit zorgde voor enige hilariteit en een goede stemming in de groep.

Stijn – Stan-Christian-Oscar-Sander – Tim-Scott-Tiemen – Luc-Martijn-Thomas. In deze samenstelling trad het 5e aan. Haaften 3 had vorige week Sleeuwijk opgerold dus de Boys waren gewaarschuwd. Echter was daar niks van te merken het eerste kwartier en werd Haaften van het kastje naar de muur gestuurd. Na zo’n 15 minuten was het al 0-2 door goede goals van Stan, die hem keihard in het dak van doel schoot, en Luc. De kansen die daarop volgde werden niet benut en Haaften werd wat sterker. Tot grote kansen leidde dit echter niet en toen Haaften zo rond de 40ste minuut met 10 man kwam te staan door een gele kaart gaven de Boys nog een keer gas wat zorgde voor een 0-3 ruststand. Goed druk zetten van de voorhoede zorgde en ervoor dat Thomas er met de bal vandoor kon en zo de ruststand op het bord kon zetten.

Na rust kwamen Niels, Mark en Stef in de ploeg voor Oscar, Martijn en Luc. Het 5e ging echter gewoon weer door waar men gebleven was en na een tijdje kwam de 0-4 op het bord door Mark. In het daaropvolgende kwartier werden de Boys wat slordiger en kwam Haaften wat meer aan het voetballen. Dit zorgde ervoor dat ze via een penalty en een goede kopbal terugkwamen tot 2-4. De ietwat chagrijnige gezichten van de Boys zorgde ervoor dat het voetballend spel weer werd opgepakt en Haaften weer terug werd gedwongen naar de eigen helft. Een goede bal in de diepte vanuit het middenveld op Niels, die even de gaskraan openzette, en de bal voorgaf op Mark zorgde voor een intikker van Mark en de 2-5. Echte kansen volgde er daarna niet meer aan weerszijde en zo werd ook de tweede wedstrijd omgezet in winst.

Volgende week staat de burenruzie met Sleeuwijk op het programma. Deze staan nog met nul punten onderaan in de groep. Het 5e staat nu met 6 uit 2 bovenaan en heeft aan een gelijkspel genoeg om een rondje verder te gaan in de beker. Om 12 uur wordt er afgetrapt en wordt er hopelijk weer zo gevoetbald als zaterdag.