84'

Groep 6 68

31 augustus 2019 12:00

Timo Pals

Vandaag stond dan de eerste officiële wedstrijd op het programma. Vorige week kreeg het 5e nog klop van het 3e tijdens een wedstrijdje op de open dag, dit leidde tot een gemotiveerder elftal vandaag. Het team was nog niet compleet, afmeldingen van Christian, Sam en Steven zorgde ervoor dat er vandaag maar 15 man aanwezig waren om het tegen Hardinxveld 8 op te nemen. Omstreeks 12 uur floot scheidsrechter Timo Pals voor het begin van de wedstrijd. Het 5e trad aan in de volgende opstelling: Stijn stond vandaag op doel, Tiemen-Scott-Oscar-Sander vormde de achterhoede, op het middenveld stonden Tim-Kevin-Ruben en voorin begonnen Mark-Niels-Thomas.

Al snel bleek dat het seniorenvoetbal toch echt wat anders is dan de mannen van het 5e tot voorheen gewend waren. Inzakkende tegenstanders en compact voetbal blijkt lastig te bestrijden. Na een klein minuutje was al wel de eerste grote kans voor de Boys, maar helaas joeg Tim de bal hard over de goal. Echt grote kansen kwamen er niet voor het 5e, maar ook Hardinxveld kwam totaal niet vooruit de eerste helft. Typerend was het feit dat onze doelman van vandaag de eerste helft de bal geen een keer met zijn handen heeft geraakt de eerste helft.

In de rust was er toch iets van chagrijn te bespeuren. Er werd toch hardop afgevraagd waarom er in hemelsnaam nog niet gescoord was tegen deze tegenstander. Centrumspits Niels moest helaas ervandoor door andere verplichtingen, Martijn kwam voor hem in de plaats. Ook Stan, Luc en Stef kwamen erin voor Kevin, Thomas en Ruben. Met de belangrijkste afspraak dat we de rust bleven houden werd de tweede helft in gang geschoten door Hardinxveld.

Na een paar minuten werd het geduld al beloond. Een goede actie aan de linkerkant resulteerde in een voorzet die goed door Luc werd binnengelopen en zo stond de 1-0 op het bord. Deze goal zorgde ervoor dat er meer rust kwam in het spel van het 5e, van achteruit werd er door Scott en Oscar goed gevoetbald waardoor het middenveld vaak werd gevonden en kansen gecreëerd werden. Een klein kwartiertje in de tweede helft viel dan de 2-0, wederom was het Luc die ervoor zorgde dat de bal achter de keeper van Hardinxveld verdween.

Niet snel daarna volgde echter alweer de 2-1, een matige uittrap van onze keeper kon hij eerst nog omzetten in een goede redding, op de rebound had hij echter geen antwoord. Zo kreeg Hardinxveld weer, eigenlijk onnodige, hoop. Hardinxveld drong wel iets aan, maar echt gevaarlijk werd het niet. Een goede bal van achteruit van de ingevallen Kevin kwam via het middelveld bij Scott terecht die de bevrijdende 3-1 binnenschoot. Snel daarna kwam ook nog de ietwat gelukkige 4-1 op het bord door Luc. Die daarna zijn shirt uittrok na deze hattrick en zo alla John Guidetti tegen RKC het veld werd afgestuurd na deze actie.

Dit maakte gelukkig niet meer uit voor de uitslag en werd de eerste wedstrijd gewonnen door het 5e. Volgende week gaan de mannen op bezoek bij Haaften, waar een wedstrijd tegen het 3e op de planning staat. Deze wonnen maar liefst met 7-0 wonnen van Sleeuwijk 6 en zo lijstaanvoerder zijn van de bekerpoule.