85'

Groep 6 68

14 september 2019 12:00

Benny Vogel

Zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd op het programma voor de competitiestart. Sleeuwijk 6 was de tegenstander op de Zwaaier voor de mannen van het 5e. Op voorhand was de thuisploeg duidelijk de favoriet met 6 punten uit 2 duels. Zeker na het vertoonde spel vorige week tegen Haaften was er veel vertrouwen dat ook Sleeuwijk verslagen zou worden. Vandaag was het team nagenoeg compleet. Steven hielp wederom het 4e, en zal dit komende weken vaker doen, en ook Ruben was vandaag niet fit genoeg om te spelen. Met vijf wissels op de bank werd er dan ook afgetrapt onder leiding van Benny Vogel.

Met Stijn op doel, Stan-Christian-Oscar-Sam achterin, Stef-Tim-Kevin op het middenveld en Mark-Martijn-Luc voorin werd er afgetrapt. De eerste helft kan worden getypeerd als rommelig. Bij vlagen liet het 5e de bal goed rondgaan en kwam dan ook terecht op voorsprong. Uit een vrije trap gaf Tim de bal goed voor, die vervolgens bij de tweede paal uitstekend door Kevin werd binnengeschoten. Sleeuwijk liet zich ook niet onbetuigd en creëerde ook een aantal kansen, maar op wat vangballen na werd het nog niet heel gevaarlijk. Opnieuw een goed lopend aanval leidde de 2-0 voorsprong in. Een prachtige pass van Stef over de hele werd door Mark voorgegeven, voor Martijn was het toen nog maar een koud kunstje om de bal tot doelpunt te promoveren.

In de minuten daarna werd het 5e slordiger wat ook zorgde voor de aansluitingstreffer van Sleeuwijk. De bal kwam via de rechtsbuiten van Sleeuwijk voor het doel, waarna de spits van Sleeuwijk eenvoudig de 2-1 binnenschoot. De Boys rechtte de rug en zette nog een keer aan. Via Mark kwam op die manier vlak voor rust de 3-1 op het bord. Dat leek ook in eerste instantie de ruststand, maar onnodig balverlies in de defensie zorgde ervoor dat Sleeuwijk werkelijk 5 seconde voor rust nog de 3-2 binnen kon schieten.

Enig chagrijn in de kleedkamer was wel te bespeuren, maar voor de Boys stond ook vast dat deze wedstrijd gewonnen moest en ging worden. Scott, Tiemen, Thomas, Sander en Niels kwamen het veld in, terwijl Kevin, Luc, Sam, Stef en Martijn het veld verlieten. Althans Martijn ging de tweede helft in als keeper, aangezien Stijn later de tweede helft ook nog een balletje wilde trappen als veldspeler.

Vanaf de start van de tweede helft was het werkelijk eenrichtingsverkeer. Sleeuwijk kwam nauwelijks de eigen helft af en het 5e creëerde de ene na de andere kans. Er werd verzocht en rustig gevoetbald door de Boys en het was wachten tot de goals dan ook gingen vallen. De absolute uitblinker was Thomas. Die met lobjes over de keeper en ballen keihard in de kruising er maar liefst 5 maakte de tweede helft. De rechtsback van Sleeuwijk werd aan alle kanten straal voorbij gelopen door Thomas. Mark schoot, net als de spits van Sleeuwijk, er ook nog eentje in, waardoor de eindstand uiteindelijk uitkwam op 9-3.

Door deze glansrijke overwinning eindigde het 5e bovenaan de poule met 9 uit 3 en maar liefst 18 goals voor. De mannen zijn nu een rondje verder in de beker, de tegenstander zal later bekend worden. Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, Unitas 4 is dan de tegenstander in een uitwedstrijd.