88'

2e divisie 2e divisie

11 januari 2020 15:00

J.J.M. (Jerôme) Vries

Kozakken Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van 2020 gewonnen. De ploeg hervatte de competitie tegen Excelsior Maasluis en wist pas in de slotfase het verschil te maken. De Werkendammers hielden door late treffers de drie punten in eigen huis en versloegen de Maasluizenaren met 2-0.

Het publiek kreeg net als in de eerste seizoenshelft weinig sprankelend voetbal te zien. Ook was Excelsior Maassluis absoluut niet van plan om mee te werken aan de doelstelling van Kozakken Boys, de club heeft naar buiten uitgesproken in het tweede bedrijf van de competitie meer sprankelende wedstrijden te spelen, Excelsior groef zich in tot aan de zestien meter en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden waardoor het publiek toeschouwer was bij een wedstrijd zonder scoringskansen.

Ook in de tweede helft waren de enerverende momenten schaars. Excelsior Maassluis was één keer heel dichtbij de openingstreffer. Daan Blij verslikte zich in de buitenkant van de paal na een “1-op-1 situatie”. Het venijn van de wedstrijd zat het hem in de staart. Goudhaantje Charlton Vincento mocht zich opmaken voor zijn laatste minuten in het shirt van Kozakken Boys. De aanvaller vertrekt naar Stedoco, maar liet zich nog één keer gelden. Een mislukt schot van Rijsdijk mondde uit in een prachtige assist die precies tussen de laatste man en de doelman kwam. Vincento schoot het buitenkansje koelbloedig raak. Later was hij opnieuw betrokken bij de verdubbeling van de score. Een overtreding werd begaan op de aanvaller waardoor Van Nuland de wedstrijd vanaf 16 meter in het slot gooide. De wedstrijd eindigde in 2-0

De samenvatting en interviews vindt u bij KB TV.