93'
Ali Akla

2e divisie 2e divisie

15 februari 2020 15:30

Kozakken Boys en IJsselmeervogels kwamen afgelopen zaterdag niet tot scoren. De twee ploegen die na 22 wedstrijden strijden om de bovenste vijf plaatsen speelden op de Westmaat 0-0 gelijk.

Kozakken Boys begon voortvarend aan het duel en de Vogels leken verast door het aanvallende spel van de Werkendammers in de openingsfase. Halverwege de eerste helft nam de aanvalsdrift mede door een tactische omzetting bij IJsselmeervogels af bij Kozakken Boys. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en dat leverde een aantal grote kansen op die met enig fortuin voor de Werkendammers niet werden omgezet in doelpunten.

In de tweede helft kwam Kozakken Boys helemaal niet meer aan aanvallen toe en voerde IJsselmeervogels vooral in de laatste fase van het duel nog flink de druk op. Van de Meiracker was een aantal keer heel dichtbij de openingstreffer, maar Richard Arends stond een geweldige wedstrijd te keepen waardoor de ploeg van Rick Adjei overeind bleef. Vijf minuten voor tijd leek IJsselmeervogels toch de wedstrijd uit het vuur te slepen, maar het doelpunt werd wegens een duwfout van Van de Meiracker afgekeurd.

Door het gelijke spel veranderd in de ranglijst weinig. Enkel de top vijf is nog dichter bij elkaar gekropen. Volgende week speelt Kozakken Boys geen competitiewedstrijd. De eerst volgende krachtmeting zal op 29 februari zijn tegen Quick Boys.

De samenvatting en interviews vindt u bij KB TV.