Mink Peeters
Max Veerman

2e divisie 2e divisie

25 januari 2020 15:00

Kozakken Boys is 2020 uitstekend begonnen. Na overwinningen op Excelsior Maassluis en TEC werd zaterdagmiddag gewonnen van het beloftenelftal van FC Volendam. Leon Bot was de gevierde man aan de zijde van de Werkendammers. Hij nam alle (2) Werkendamse doelpunten voor zijn rekening.

Kozakken Boys begon goed aan de wedstrijd. Leon Bot was al een keer eerder dichtbij de openingstreffer. Zijn tweede poging, waar de keeper niet vrijuit ging, was het wel raak. Zijn schot van afstand plofte in de linkeronderhoek. Volendam had weinig te vertellen op de Zwaaier, maar kwam in de 35ste minuut wel op gelijke hoogte. Een schitterend afstandsschot werd door Johnson met zijn binnenkantvoet in de kruising gekruld met de gelijkmaker als gevolg.

Tot overmaat van ramp werd luttele minuten later een oliedomme overtreding van MarkVeenhoven met de rode kaart bestraft waardoor Kozakken Boys de rest van de wedstrijd met een ondertal op het veld moest staan. Toch bleven de Werkendammers overeind in de tweede helft en werd een goede voorzet van Sven van Ingen binnengeschoten door wederom Leon Bot. De 2-1 voorsprong gaf Kozakken Boys niet meer uit handen.

Volgende week speelt Kozakken Boys tegen koploper HHC. Een resultaat in Hardenberg behalen kan de strijd om de bovenste plaatsen ineens heel spannend maken.

De samenvatting en interviews vindt u bij KB TV.