94'

2e divisie 2e divisie

29 februari 2020 15:00

S. (Sander) van der Eijk

Kozakken Boys heeft een slechts één punt overgehouden aan het duel tegen middenmoter Quick Boys. De Werkendammers hadden gezien het spelbeeld ook niet recht op meer. De Katwijkers waren grote delen van de wedstrijd de gevaarlijke ploeg en Kozakken Boys mocht uiteindelijk in zijn handen knijpen dat het bij 1-1 bleef.

Quick Boys had veel publiek meegenomen naar Werkendam wat zorgde voor wat sfeer langs kant. Zowel het meegereisde publiek als het thuispubliek werden niet getrakteerd op een aantrekkelijke 1e helft. Voor beide ploegen was de wind misschien wel de vervelendste tegenstander. De weersomstandigheid zorgde ervoor dat met regelmaat passes niet aankwamen en kansen werden gecreëerd uit opportunisme.

Na een klein opstootje tussen Drenthe en spelers van Quick Boys. Nam Kozakken Boys revanche. Uit de vrije trap die voortkwam uit het akkefietje werd onmiddellijk gescoord. De Werkendammers gingen met de minimale voorsprong van 1-0 de rust in.

In de tweede helft had Kozakken Boys even de overhand, maar raakte naar mate de wedstrijd vorderde de grip steeds meer kwijt. Uiteindelijk resulteerde dat ook in een doelpunt voor Quick Boys (1-1). Beide ploegen kregen na de gelijkmaker nog kansen voor de overwinning. Quick Boys was het meest dichtbij, maar geen van beide kwam tot scoren.

Volgende week speelt Kozakken Boys in een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis.

De samenvatting en interviews vindt u bij KB TV.