Sven Mijnans
Ayoub Boukhari

2e divisie 2e divisie

8 februari 2020 15:00

Kozakken Boys versloeg op de eigen Zwaaier de beloften van Sparta Rotterdam met 2-1. De Werkendammers namen voor rust afstand waardoor het in de tweede helft genoeg marge had om de overwinning over de streep te trekken.

In de openingsfase was het vooral Sparta Rotterdam die de ploeg was in balbezit, maar de Rotterdammers werden nauwelijks gevaarlijk. Daartegenover zette de ploeg van Rick Adjei ook weinig weg en waren de kansen aan beide kanten zeer schaars. In het tweede deel van de eerste helft kwam Kozakken Boys wat meer aan aanvallen toe en bereide Kay Tejan met een individuele actie de 1-0 voor. Zijn actie op de achterlijn resulteerde in een voorzet die werd binnengeschoten door Jeffrey Rijsdijk.

Na de 1-0 voorsprong kreeg Sparta een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Luttele minuten later strafte Royston Drenthe dat genadeloos af. Een schitterende aanval van Kozakken Boys werd professioneel afgerond door de oud-international.

In de tweede helft zagen we een heel ander Kozakken Boys en Sparta. Sparta speelde veel aanvallender en Kozakken Boys kreeg geen grip op het spel. De aansluitingstreffer aan Rotterdamse kant was ook meer dan verdiend (2-1). Siebe Schets debuteerde als spits bij de Werkendammers. Hij had de 3-1 op zijn schoen, maar moet nog even wachten op zijn eerste doelpunt in het rood-wit. Ondanks dat de voorsprong niet werd uitgebreid kwam Kozakken Boys niet meer in de problemen en bleven de drie punten in Werkendam.

Volgende week wacht de topper tegen IJsselmeervogels. De vogels staan op dit moment op de 2e plaats. Bij winst mengt Kozakken Boys zich voorlopig in de titelrace.

De samenvatting en interviews vindt u bij KB TV.