28 september 2019 14:30

Scheidsrechter

L.P.S. (Lorenzo) Cairo

Onbekend

Kozakken Boys heeft de twee dompers van afgelopen week in Noordwijk doen vergeten. De formatie van Rick Adjei kwam in Noordwijk heel anders voor de dag dan tegen respectievelijk HHC en GVVV en versloeg Noordwijk met maar liefst 2-5.

Op voorhand was de wedstrijd tegen de promovendus een interessant duel om te kijken wie van de twee ploegen zich na negentig minuten nestelt in de hogere regionen van de ranglijst. Leon Bot en Jordie van der Laan keerden terug in het basiselftal. Royston Drenthe ontbrak in de wedstrijdselectie.

Kozakken kwam flitsend uit de startblokken en kreeg binnen tien minuten twee grote kansen via Yasin Ouja waarvan hij er één tegen de touwen schoot (0-1). Zonder al te veel kansen te creëren hielden de Werkendammers het overwicht. In de 25ste minuut was het opnieuw Yasin Ouja die het doelpunt voor zijn rekening nam. Een schitterende vrije trap plofte in de kruising (0-2). Noordwijk zette vlak voor rust even aan en kwam een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar die bleef mede door buitenspel uit.

In de tweede helft leek Tyrone Conraad het duel definitief te beslissen. Een schitterende steekbal van Jeffrey van Nuland resulteerde in een grote kans en een doelpunt (0-3). Noordwijk deed snel daarna wat terug en tien minuten later was de riante voorsprong van drie doelpunten gekrompen tot één doelpunt (2-3). Echter, spannend werd het nooit. Direct na de aftrap scoorde Jordie van der Laan de 2-4. Nizar Mekkaoui was met een mooie actie het slotstuk van de middag (2-5).

Volgende week speelt Kozakken Boys weer op de eigen Zwaaier. Tegenstander is dan Koninklijke HFC. Aanvang 15:00.

De samenvatting en interviews vindt u bij KB TV.