92'
Martin Ødegaard (schot)

Achtste finales BV

20 december 2018 18:30

Kozakken Boys heeft zich kranig verweerd tegen oud-bekerwinnaar Vitesse. De ploeg van trainer Michel Langerak liet Werkendam geloven in een bekersensatie, maar in de slotseconden van de wedstrijd schoot Ødegaard met een afstandsschot de winnende goal binnen.

In de openingsfase liet Kozakken Boys zich inzakken en wachtte het Vitesse vlak voor de zestien meter op. Toch was de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd voor Kozakken Boys. Een kopbal sprong via de binnenkant van de paal uit het doel waardoor het na acht minuten voetballen nog 0-0 bleef.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een afstandsschot van Matus Bero was voldoende om keeper Arends te passeren. Kozakken Boys kon na de openingsgoal niet gevaarlijk worden. Vitesse had het overwicht, maar deed daar zeer weinig mee.

Vlak na rust kropen de Werkendammers uit hun schulp. Een kwartier lang werden de schroeven aangedraaid en werd het zeer gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Uiteindelijk was het Quentin Jakoba die de ban deed breken. Zijn kopbal zorgde ervoor dat de Zwaaier ontplofte en daarbij ging geloven in bekerstunt.

Een kwartier voor tijd besloot Kozakken Boys te gokken op een verlenging en ging weer wat meer achteruit hangen dan in de eerste periode van de tweede helft. Lang leek het erop dat die gehaald werd met de gedachte dat Michel Langerak nog vier verse krachten kon brengen in de verlenging. Toch was het Vitesse dat er in de reguliere speeltijd al met de buit vandoor ging. Ødegaard werd tussen de linies aangespeeld en rondde knap af waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Vitesse.

Zo verlaat Kozakken Boys met opgeheven hoofd het bekertoernooi van 2018/19 en kan het hier op voortborduren voor de tweede competitie helft.