El Azzouti kopt Kozakken Boys naar bekerstunt

S Meijer (intikker)
94'

2e ronde (32) BV

30 oktober 2018 19:45

Kozakken Boys heeft op een regenachtige dinsdagavond zich geplaatst bij de laatste 16 van het KNVB-Beker toernooi. De Werkendammers versloegen onder leiding van Ahmed El Azzouti Almere City FC met 2-1.

Voorafgaand de wedstrijd werd Almere als topploeg uit de Keuken Kampioen Divisie ingeschat als een zeer zware tegenstander. Goede resultaten in voorgaande jaren tegen ploegen uit de eerste divisie (Helmond Sport en De Graafschap) gaven de positief ingestelde supporter misschien wat hoop op een goed resultaat, maar de huidige vorm van de ploeg van Jasper de Muijnck sprak toch vooral in het nadeel van de Werkendammers.

In de beginfase van de wedstrijd nam Almere City ook meteen het initiatief. Het overwicht dat de ploeg uit Almere had werd alleen niet omgezet in kansen, maar wel in balbezit. Kozakken Boys profiteerde daarvan optimaal. De eerste kans die zij kregen werd laag in de linkerhoek binnengeschoten door spits El Azzouti. Almere bleef daarna vooral op balbezit spelen en kon geen overwicht forceren in Werkendam. De kansen die het kreeg waren vooral op toeval gebaseerd. Kozakken Boys verdedigde met behulp van de wind goed, gaf één grote kans weg, maar kon tevreden zijn met de 1-0 ruststand.

Na de thee tapte Almere City toch uit een ander vaatje dan de eerst helft. De eerste divisie ploeg zette in het eerste kwartier flink aan, maar moest de aanvalsdrift na een kwartier toch wat afzwakken om niet tegen een counter aan te lopen. Tien minuten voor tijd was de gelijkmaker dan toch een feit. Het protesteren van Kozakken Boys wegens een handsbal werd weggewuifd door de arbiter van dienst. Het enige wat Kozakken Boys resteerde was het proberen een verlenging uit het vuur te slepen. Tot ieders verbazing kwam het niet zover. Een schot van Van Eijma in de “dying seconds” werd op amateuristische wijze verwerkt door de keeper van Almere. El Azzouti was er als de kippen bij en kopte Kozakken Boys naar de koker en liet daarmee sportpark De Zwaaier ontploffen.