Genridge Prijor
Jan Dommerholt

1e ronde (64) BV

25 september 2018 20:00

Kozakken Boys boekte een vrij gemakkelijke overwinning op Sneek en bekert verder in de KNVB-Beker. Met name voor rust werd het verschil gemaakt door de Werkendammers waardoor de 3-1 eindstand al voor rust was bereikt.
Jasper de Muijnck had voor de wedstrijd te maken met flink wat afwezigen. Basisspelers Bot, Monteiro en Eekman ontbraken wegens blessures, waardoor Bolsius en Agatowski in de basis stonden.

De Werkendammers begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel via Vincento op voorsprong. Vlak na de openingstreffer werd net als afgelopen zaterdag een individuele fout onmiddellijk bestraft met een tegendoelpunt en kwam Sneek op gelijke hoogte. Desondanks raakte Kozakken Boys niet in paniek en bouwde het via doelpunten van Stout en Azzouti een voorsprong van 3-1 op.

In de tweede helft was vooral verdedigen het devies. Pas na 70 minuten werd regelmatig geprobeerd Sneek eruit te counteren, maar de scherpte ontbrak. Kozakken Boys gaat door de overwinning zaterdagavond de koker in en weet dan waar en tegen wie er wordt gestreden om een plek bij de laatste 16.