45'
52'

Hoofdklasse G

27 oktober 2018 11:00

Na een 4-0 verlies vorige week in de beker tegen TSC JO13-1 was het afgelopen zaterdag weer gewoon tijd voor competitievoetbal. Tegenstander was ASWH JO13-1 en aangezien het een uitwedstrijd was reisden we af richting Hendrik-Ido-Ambacht.  Her en der wat afgesloten wegen, maar na wat omzwervingen kwamen we mooi op tijd aan bij ASWH. Ondanks dat we pas om 11.00 speelden waren een aantal spelers nog niet echt wakker, aangezien zij doorliepen naar de plaatselijke korfbalvereniging in plaats van naar ASWH, als dit maar geen voorbode voor de wedstrijd betekende.. Uiteindelijk waren alle 13 spelers op het juiste sportpark en in de juiste kleedkamer en kon de voorbereiding op de wedstrijd beginnen. Van deze 13 spelers is Rohan helaas nog geblesseerd, verder was iedereen (redelijk) fit.

Het mooie weer van de afgelopen weken hebben we inmiddels ingeruild voor guur herfstweer. Vandaar ook dat mooi-weer vlaggers Berry en Peter het vlaggen dit keer overlieten aan Rogier, die toch beter tot zijn recht komt in deze gure omstandigheden. Het meegereisde publiek had echter geluk, want de regen viel dit keer alleen tijdens het warmlopen en inspelen.. Om iets over 11.00 werd er afgetrapt en we begonnen zeer matig aan dit duel. ASWH kreeg gelijk een grote kans, maar gelukkig voor ons ging hun inzet naast. Daarna moest Christiaan nog een keer vol aan de bak om een tegentreffer te voorkomen. De tegenstander speelde goed verzorgd voetbal en dat geeft maar weer eens aan dat een plek op een ranglijst niets zegt. ASWH nam ook wel het nodige risico in hun opbouw en daar konden wij een aantal keren van profiteren. Vooral op onze rechterflank werd er fel druk gezet. Jens gaf daarin het goede voorbeeld en was één van de weinige in de eerste helft die zijn duels 9 van de 10 keer won. Ondanks het matige begin kwamen we toch op voorsprong. Een aanval over rechts via Jens en Yuri werd uiteindelijk binnengetikt door de verdediger van ASWH. De vraag was of de bal wel of niet over de lijn was, de scheids vond van wel dus stonden we op een 0-1 voorsprong.

Kozakken Boys kreeg meer grip op de wedstrijd, al werd het van onze kant nooit echt een goede wedstrijd. Ondanks dat kregen we onze kansjes om op 0-2 te komen. Voor de goal kwamen we echter nooit in een goede afrondpositie en de schoten van afstand waren niet goed genoeg om de keeper te verschalken. ASWH kon ook een aantal keren gevaarlijk worden, met name bij corners waren ze erg gevaarlijk. Na twintig minuten spelen kregen zij een vrije trap op zo'n 30 meter van de goal. De bal werd goed en hoog op doel geschoten en Christiaan kon er dit keer niet bij om de 1-1 te voorkomen. Gezien het spelbeeld na twintig minuten was het geen onterechte gelijkmaker. Beide teams gingen voor rust op zoek naar de voorsprong en vlak voor rust waren wij degene die op voorsprong kwamen. Een mooie dieptepass van Sem werd op waarde geschat door Kyan. Kyan kon zijn rush richting de keeper inzetten en behield goed het overzicht, want hij zag Yuri naast hem vrijstaan en wist Yuri te bedienen, Yuri bleef ook rustig en maakte deze kans goed af. Niet lang na deze goal werd er gefloten voor de rust en Kozakken Boys kon dus gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

Tijdens de rust was iedereen het er wel over eens dat dit niet onze best helft was dit seizoen. Het was aan de spelers om een betere tweede helft neer te zetten. We kwamen wel iets beter uit de kleedkamer en kregen gelijk wat kansen om de 1-3 te maken. Uiteindelijk viel deze 1-3 na vijf minuten spelen. Yuri wist na een rommelige situatie in het strafschopgebied de bal op te pikken en binnen te schieten. Nou dat is lekker denk je dan als trainer, misschien kan ik nu even rustig op de bank gaan zitten en nog even genieten van de wedstrijd. Maar helaas zat dat er niet in, want een minuut na deze 1-3 lag de aansluitingstreffer er alweer in. De organisatie was even zoek en met één simpele hoge bal over de verdediging wist ASWH de spits vrij te spelen. De spits ging Christiaan voorbij en de 2-3 was een feit. ASWH ging daarna uiteraard vol door om de 3-3 te maken, voor ons betekende dit dat er meer ruimte kwam voor de counter. Deze counter kwam er ook.. Sem wist met een goede pass opnieuw Kyan weg te sturen. Kyan was niet meer in te halen en met een bekeken schotje wist hij de bevrijdende 2-4 te maken. Na deze 2-4 kregen we enkele hele grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Zo hadden Yuri en Sem de kans om deze 2-5 te maken, maar Yuri vergat de bal af te leggen en Sem schoot de bal tegen de keeper aan en zo gingen deze kansen verloren en was er bij ASWH nog steeds hoop op een goede afloop. Toch wisten wij de 2-5 te maken en de wedstrijd 8 minuten voor tijd te beslissen. Dit keer was het Xander met een goede assist op Yuri, Yuri maakte deze kans wel weer goed af en daarmee was de wedstrijd wel beslist.

ASWH bleef het wel proberen en een aantal keren waren zij nog dichtbij een doelpunt. Bij ons bleef het erg onzeker ogen allemaal, maar ondanks dat werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 2-5. Niet onze beste wedstrijd dus, maar als je dan met 2-5 wint dan doe je het alsnog niet slecht. Volgende week hebben we geen competitievoetbal, maar hopelijk kunnen we nog een oefenwedstrijdje regelen. Als dat niet lukt, dan wacht over twee weken de thuiswedstrijd tegen VVAC.